pátek 28. listopadu 2014

Střediskovka Hachimiki


Napoprvé se nám kvůli dešti celoroční střediskovou hru zahájit nepodařilo, ale podruhé už nám počasí přálo více, a tak se v neděli 5. října ve 14 hodin v klubovně sešla skupinka přibližně 25 kluků a holek připravená vyrazit za dobrodružstvím. Na začátku jsme s Kubičkou přečetli krátkou úvodní legendu. 
Ta nás seznámila s japonským chlapcem Katsurou, kolem kterého se bude celé naše letošní snažení točit. Příběh začal ve chvíli, kdy byli z Katsurovy vesnice odvedeni všichni jeho přátelé maskovanými muži neznámo kam a zbyl po nich pouze šátek (kamon) s jakýmsi znakem. Katsuro si tento znak nepřátel pečlivě vryl do paměti a rozhodl se, že přivede své kamarády zpět. Ještě téhož dne se tak vydal za starým mistrem do buddhistického kláštera a přesvědčil ho, aby jej přijal za svého učedníka a naučil ho všemu, co by se mu na záchranné výpravě mohlo hodit. A to je přesně ten důvod, proč jsme se dnes sešli - aby každý z nás, stejně jako Katsuro, prošel výcvikem a zasloužil si tak nosit svůj bojovnický šátek (kamon). 
Ještě než jsme vyrazili do lesa, rozdali jsme si průvodky 1. etapou hry s názvem Hachimiki a pak už nám nic nebránilo přemístit se k velkému ďolíku, v jehož okolí byla různě rozmístěna stanoviště. Než se všichni rozutekli, domluvili jsme se, že až se zapíská, sejdeme se opět na tomto místě. Potom už bylo na každém učedníkovi, aby obešel co nejvíce stanovišť a poradil si, jak nejlépe uměl, s úkoly. A s čím vším se museli naši Katsurové poprat? U Kubičky se luštily šifry, u Robina se poznávala zvířátka, u Tomsíka zase mapové značky, Festrová prověřovala znalosti uzlů, Jenkýs testoval, kdo zvládne nejlépe odhadnout tři metry a jednu minutu a u mě se poznávaly kytičky z atlasu a různé přírodniny z okolí. Čas rychle uběhl a po zapískání jsme se všichni seběhli, rychle se spočítali, vybrali jsme si průvodky a společně jsme zamířili zpět ke klubovně. 
A výsledky? Ty se vyhlásí na další střediskovce a budou viset i na nástěnce v klubovně. Tak ahoj příště na další části Katsurovy cesty za záchranou přátel!
Michala Mathauserová - Maty

Žádné komentáře: