pondělí 2. března 2015

Maškarní 2015



V sobotu 28. února se Restaurace Na Hřišti zaplnila dětmi a jejich rodiči. A proč? Konal se tu již 9. ročník tlučenského maškarního, tedy tradiční akce, kterou obec pro své nejmladší obyvatele pořádá. Program si opět vzali pod patronát skauti a skautky z místního střediska Krokodýl a celou akci hudebně doprovodil pan Kopejtko. Z celkem 35 zúčastněných masek letos co do počtu jasně vévodily princezny, ale dorazila i malá mořská víla, květinka, netopýr, rytíř a mnoho dalších.



Po uvítání a rozehřívací hře se masky mohly rozběhnout k připraveným disciplínám. U čarodějnice a ježidědka porážely kuželky, eskymačce stavěly iglú, u farmářky hledaly barevné brčko v kupce slámy, kovbojce pomáhaly se spojováním pohádkových dvojic a u tajné agentky trénovaly svůj postřeh. Za své úsilí pak vždy získaly něco dobrého na zub.

Kromě samostatných úkolů čekal na všechny také pestrý společný program. Postupně se hrála knoflíkovaná a děti princezně také hledaly ztracené korále. Pak už následovala taneční část. Masky si mohly zadovádět na parketu pod bublinkami z bublifuků, vyzkoušet si uspávání miminka (balónku) a následně si s balónkem ve dvojicích zatancovat. Aby se nebavily pouze děti, přišel čas i na dvojitou disciplínu pro rodiče. Ti si nejprve vyzkoušeli podcházení pod snižující se laťkou a ti, kteří zdolali i závěrečnou výšku, za odměnu dostali toaletní papír, aby následně ze svých dětí vytvořili co nejkrásnější mumie. Celý sál se bavil a výtvory byly vážně povedené. A protože se odpoledne
pomalu blížilo ke konci, byl nejvyšší čas losovat tombolu. Žádná z masek nepřišla zkrátka a odnesla si domů alespoň malou památku na dnešní den. Tím však program nekončil, na parketu se totiž tančila makarena ve šmoulím podání. A před úplným rozloučením si děti zahrály i oblíbenou židličkovanou.

Pak už vážně nezbývalo než poděkovat všem přítomným za báječnou atmosféru a rozloučit se, jak jinak než pozvánkou na příští rok, kdy se sejdeme už podesáté.

Michala Mathauserová




Žádné komentáře: