neděle 7. června 2015

FLORBAL

Ženy a starší žáci na Grandfinále

Přípravka přivezla zlato 

V neděli 26.4.2015 čekal nejmladší kategorii tlučenských florbalistů turnaj v Nýřanech. Kromě Tlučné se turnaje zúčastnila družstva FbC Rokycany a TJ Sokol Osek. Během turnaje se všechny týmy střetly dvoukolově každý s každým. Tlučenští ani v jednom zápase nenašli přemožitele a po zásluze získali zlaté medaile a také sladkou odměnu. Individuálně se dařilo Janu Gorinovi, který nastoupil v brance a po zásluze byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Tímto turnajem ukončila přípravka soutěžní sezónu, která byla zatím rekordní, co se týče zájmu dětí o florbal. Doufáme, že tento zájem bude trvat i nadále.


Play­off BLMF - Starší žáci stříbrní! 

Soutěže Bohemia ligy malého florbalu (www.blmf.cz) vyvrcholily vyřazovacími boji Play­off, kam se probojovala i naše družstva. Mladší žáci narazili na těžkého soupeře hned ve čtvrtfinále a po dvou prohrách s týmem SKMG Staňkov vypadli a se soutěží se rozloučili. Bez ocenění ale mladší žáci nezůstali. Obdrželi pohár Fair play za nejmenší počet trestných minut ze všech týmů v soutěži. Cenu převzali dva zástupci týmu, kapitán Dominik Kmoch a golman Tonda Bartoň.

Starším žákům se v Play­off dařilo o poznání lépe. Díky druhému místu po základní části postoupili přímo do semifinále, kde shodou okolností narazili také na SKMG Staňkov. Na rozdíl od svých mladších kolegů ale nezaváhali a po vítězstvích 6:1 a 6:1 postoupili tlučenští starší žáci do finále soutěže.

Finálové zápasy všech kategorií BLMF se letos odehrály v rámci Grand finále, které se uskutečnilo v sobotu 30. května 2015 v hale TJ Lokomotiva Plzeň.

Starší žáci odehráli finále s týmem Slavia VŠ Plzeň, který byl už nad jejich síly a po prohrách 2:4 a 1:2 na nájezdy obsadili celkově krásné druhé místo. „Kluci splnili očekávání a cíle, které jsme si dali před začátkem sezony“, potvrdil kouč týmu Radek Šedivý a dodal: „Jsme spokojeni.“

Vedoucí tlučenských florbalistů Vlasta Růžičková prohlásila: „Naši hráči předvedli koncentrované zápasy, byla vidět snaha po vítězství, druhé místo a stříbrné medaile jsou vynikajícím úspěchem.“ Tento úspěch je i příslib do budoucna. Někteří starší žáci posílí družstvo mužů, které prochází reorganizací a novou sezónu zahájí v Regionální lize BLMF.

Soutěžní sezóna je tímto za námi, teď nás čeká ukončení. Pro nejmladší kategorie přípravky a elévů je už tradičně připraveno přátelské utkání s rodiči a kamarády, tak zvaný Mixmač. Náhodně namixované týmy odehrají utkání, ve kterém mohou naši malí florbalisté předvést to, co se v průběhu sezony naučili. Mladší a starší žáci si půjdou společně se svými trenéry zahrát bowling. A pak už jen prázdniny, na jejichž závěr připravujeme opět předsezónní soustředění. Dějištěm bude i tentokrát sportovní areál na Přimdě.

Máte­-li doma šikovného chlapce či holčičku, kteří by si rádi florbal vyzkoušeli, neváhejte přijít mezi nás. Od září začínáme nanovo a přijímáme nové talenty. Kontaktní a aktuální informace jsou na webových stránkách www.florbal­tlucna.cz.

Martin Růžička


 Přípravka v Nýřanech

Žádné komentáře: