středa 10. června 2015

Josef Malát - dvě významná jubilea tlučenského rodáka

Rádi bychom poblahopřáli Ing. Josefu Malátovi, který 25. 7. dovrší 90 let svého života. Od mládí byl aktivním členem DTJ Tlučná, za níž několik let hrál házenou. Po vyučení se strojním zámečníkem pracoval ve Škodových závodech v Plzni. Po válce byl předsedou ČSM, zástupcem vedoucího Junáka a posléze vedoucím Sboru skautů DTJ v Tlučné.

Rovněž vedl kroniku skautů DTJ a spolu s Josefem Pittrem napsal publikaci o jejich úspěšné činnosti. Po přestěhování do Prahy si doplnil vzdělání na VŠE a poté pracoval ve vedení bank doma i v zahraničí. U příležitosti stého výročí založení DTJ v Tlučné pak převzal ocenění obce za dlouhodobou aktivní činnost a Diplom ústředí DTJ v Praze. I po odchodu z rodné obce nadále spoluorganizoval pravidelná setkání bývalých skautů i členů DTJ, kterých se dodnes pravidelně zúčastňuje.

Zároveň s životním jubileem oslaví 15. září letošního roku spolu se svojí manželkou Boženou (rozenou Kasalovou), rovněž tlučenskou rodačkou, také 65. výročí svatby. I přesto, že manželé Malátovi žijí již dlouhá léta v Praze, do své rodné obce se vždy rádi vracejí a o dění v ní se zajímají, a proto bychom jim za širokou rodinu i přátele a známé rádi popřáli hlavně hodně zdraví, elánu a mnoho dalších společně strávených let.

Žádné komentáře: