středa 8. června 2016

Družstva florbalistů FbC Crocodiles Tlučná na Salming Nisaopen 2016



O prodlouženém víkendu 27. května až 29. května 2016 se florbalová družstva přípravky a mladších žáků zúčastnila turnaje Salming Nisaopen 2016. Jde o jeden z největších florbalových turnajů v ČR, který je tradičně pořádán v Liberci.

Turnaj je pořádán tři víkendy po sobě, tento první víkend pro nejmladší kategorie byl téměř pro 100 týmů. První zápas hrálo ve skupině družstvo přípravky v pátek v 11:15, proto byl odjezd autobusem naplánován již na šestou hodinu ranní.


Družstva hrála ve svých skupinách po třech zápasech v pátek a sobotu, tým přípravky měl poslední zápas ve skupině na programu ještě v neděli ráno. Družstvo přípravky nakonec po třech výhrách, jedné remíze a třech prohrách obsadilo ve skupině solidní 5. místo. Družstvo mladších žáků po jedné remíze a pěti prohrách obsadilo v základní skupině 6. místo. Konfrontace s týmy z jiných koutů republiky byla užitečná, rovněž si děti zažily atmosféru velkého turnaje, kde některé týmy měly téměř profesionální podporu fanoušků. Naši ale nechali na hřišti všechno a soupeřům nedali nic zadarmo. 

Mezi zápasy ve vyhřáté hale byl čas i na odpočinek a zábavu. Počasí nám přálo a tak jsme relaxovali na dětském hřišti a navštívili atrakci Labyrint v libereckém IQ parku. Dobrodružstvím bylo i nocování ve třídách v jedné z libereckých základních škol. V neděli jsme před návratem do Tlučné ještě stihli navštívit lanovou dráhou Ještěd.

Tak za rok opět v Liberci!

Jindřich Kňourek

Žádné komentáře: