pondělí 27. února 2017

Mladí fotbalisté



Již od roku 2013 se po trávníku fotbalového stadionu v Tlučné prohání mimořádná generace mladých fotbalistů. Proč mimořádná? Protože od roku 2013 nepoznal okres Plzeň sever - dříve v kategorii starších přípravek a dnes v kategorii mladších žáků, jiného vítěze, než s názvem naší obce. I díky těmto malým fotbalistům je Tlučná v okrese pojem, a je to znát nejen na vyhodnoceních, turnajích, ale i zájmu i nezájmu s nimi odehrát přátelské zápasy.

I v aktuálně rozehrané sezoně po přestupu do mladších žáků, vede tabulku TJ Tlučná bez ztráty bodu a se skóre 79:12. Loňský ročník ve starších přípravkách byl ještě drtivější. Celkové skóre se zastavilo na čísle 276:44. Za tyto úspěchy bylo družstvo již dvakrát oceněno titulem nejlepší mládežnický kolektiv okresu a to za roky 2015 i 2016. Navíc za práci s družstvem si v roce 2016 ocenění Trenér roku odnesl i Jaroslav Končel.

Aktuálně se na výkonech, gólech a hře podílí tato sestava:

Bárta M., Březina T., David M., Dubský B., Fink E., Hauer J., Hlinka A., Hocký A., Houdek A., Nguyen S.,Soukup P., Staněk J., Süč M., Svoboda O., Šedivý O., a Švehla J.
Trenéři J. Končel a L. Bárta

Za úspěchy v dřívějších letech stojí i hoši, kteří se dnes lopotí ve starších žácích, pod vedením trenérů Kouřil P. a Kouřil B.

Samozřejmě nejsou to jen radosti ale souvisí s tím i starosti. Ať jsou to občas drobná zranění, modřiny, či ošklivé pohledy jak mezi dětmi, tak bohužel i mezi dospělými. K tomu příprava tréninků zábavnou formou, vymýšlení bezpečných tratí na tréninky na kolech a další a další hodiny práce a financí mimo samotné tréninky a zápasy. Vše je ale zvládnuté a za to veliké díky patří i rodičům. Je to i jejich zásluha, že děti ke sportu vedou a že na tréninku i zápasech se sejde vždy dost nadšených a zapálených hochů. Veliký dík rodině Šedivých za zápisy a administrativu, Svobodovým za logistiku, a Nguenovým za péči o oslavy a žaludky sportovců.

Na závěr samozřejmě přání ať se i nadále vede jak výsledkově, tak především účastí na několika hodinách týdně venku a v pohybu. Zde dvakrát platí, že nejdůležitější je zúčastnit se, ale vyhrávat je fajn. Rádi přivítáme další zájemce o kopanou a sportování.


Žádné komentáře: