pondělí 26. března 2018

Fotbalové mladší žáky čeká zahájení sezony


Pomalu nám končí zimní příprava, a ačkoliv to venku tak nevypadá, tak se již za několik dní rozběhne kolotoč zápasů o body do tabulky. V pár větách bych tedy rád shrnul čas mezi podzimní a jarní částí soutěže.

Na konci podzimu patří mladším žákům Tlučné 2. místo, o bod za vedoucím Stodem. I když jsme jej jako jediní porazili, bohužel jsme ztráceli body jinde. Dílem roztříštěnosti kádru do starší přípravky a hlavně starších žáků, dílem prostě proto, že nás soupeř přehrál.

V zimní přípravě jsme využili možnosti hrát v tělocvičně i na umělce za školou. Vždycky budu dávat přednost jinému povrchu, než jsou parkety, a snad mi za to klouby našich svěřenců jednou poděkují. Samozřejmě bylo vzhledem k počasí organizování, kam se půjde, o něco složitější. V tomto nám velmi pomáhají technologie moderní doby, jako jsou hromadné SMS a sociální sítě.

Na malém prostoru došlo k velkému vzedmutí formy a dovedností u hráčů, kteří v této věkové kategorii začínají. Ostatní udělali stejný krok dopředu, jen na těch menších je to víc vidět. Na borcích, kteří po sezoně budou odcházet do starších žáků, je zase poznat přínos tréninku se staršími fotbalisty.

A to nejlepší na konec. Na přípravné zápasy k nám často přijížděla okolní družstva a všechny přípravné zápasy pro nás končily výhrou. I domácí turnaj naši hoši přesvědčivě vyhráli. Ale úplně nejvýše řadíme 2. místo ve vícekolovém turnaji Zimní ligy. Druhé místo za Viktorií Plzeň a pod sebou v tabulce velká města jako Přeštice, Dobřany, Plzeň – Bolevec, to už vyvolalo uznání ostatních trenérů - včetně těch profesionálních z Viktorie. Žádosti o přípravné zápasy z jejich strany chodily a stále chodí.

Poděkování za podporu patří rodičům i dalším příznivcům. Tak držme našim klukům palce i do jara.

Ladislav Bárta

Žádné komentáře: