úterý 26. června 2018

Tréninky a úspěchy Tanečního kroužku TJ Tlučná v sezoně 2017-2018

V kategorii nad 14 let trénovalo 7 děvčat, která nacvičovala taneční sestavu s názvem Army. Bohužel pro ně letošní sezona nebyla moc příznivá, na tři soutěže nemohla vyrazit z důvodu jiných školních akcí nebo nemocí.
V další kategorii, 8–11 let, trénovalo 10 děvčat. Ta si pro sezonu 2017-2018 vybrala směs tanečních žánrů – od street dance a mamba přes taneční aerobik až k tangu. Jejich sestava s názvem Z ulice do tanečních byla obohacena tanečníky, kteří byli vyrobeni z molitanu. Děvčata tedy měla na place tanečníky, kteří jim dělali rekvizitu a na soutěžích jsme si často vyslechli pochvalu za originální nápad.

Nejmladší dětičky do 7 let nacvičovaly a soutěžily se sestavou Ať žijí duchové. Kdo zná stejnojmenný film, musí vědět, že v této sestavě bylo spoustu neposedných trpaslíků, krásné Leontýnky a nemohl chybět ani hajný. V této sestavičce na trénink chodilo 22 děvčat a 2 chlapci. S nejmladšími při trénincích bylo více práce, než se něco naučili, ale o to větší byla radost, když se ze soutěže přivezla medaile.

S tréninky těchto kategorií v letošním roce pomáhaly Simča Vašáková a Maruška Meszárošová.

Výsledky v letošní sezoně:

Soutěž ČESKO SE HÝBE Č. Budějovice – Z ulice do tanečních 1. místo. Tímto zlatým umístěním jsme si zajistili postup na republikové finále do Prahy. Na finále se děvčata umístila na 17. místě z 26 týmů.

Soutěž ČSH Plzeň – Z ulice do tanečních 3. místo, Ať žijí duchové 1. místo

Krajské kolo pohybových skladeb Plzeň – Z ulice do tanečních 1. místo a tím postup na republikové finále do Opavy, bohužel z Opavy jsme už medaili nedovezli, Ať žijí duchové 5. místo.

Soutěž Děti v akci Praha – Z ulice do tanečních 3. místo, Ať žijí duchové 3. místo, Army 2. místo

Soutěž pohybových skladeb Tlučná – Z ulice do tanečních 2. místo, Ať žijí duchové 1. místo, Army 1. místo

V sezoně nežijeme jen soutěžemi, ale pořádáme pro dětičky každý rok v prosinci Vánoční maškarní show, kterou si užijeme v kostýmech – tentokrát jsme měli téma zvířátka.

Děvčata Z ulice do tanečních byla pozvána na Maškarák pořádaný plzeňskými skauty, aby svým vystoupením zpestřila program. Nechybělo ani vystoupení na přehlídce pódiových skladeb v Nýřanech. Každý rok pořádáme také tradiční víkendové spaní v tělocvičně, ale z důvodu rekonstrukce jsme ho letos v červnu nemohli uskutečnit, a proto jsme uspořádali v květnu jen jednodenní soustředění. Na soustředění jsme nejen tančili, ale hráli hry, soutěžili, byli v lese. No prostě jsme si to užili. Ještě se těšíme na vystoupení 30. 6. v Tlučné a hurá na prázdniny. Na konci srpna se opět s některými sejdeme a jedeme na soustředění na Přimdu.

Děkuji všem dětem, rodičům a také tělovýchovné jednotě a jejímu vedení za to, že jsme mohli uzavřít další úspěšnou sezonu.

Miluše Petráková

Žádné komentáře: