úterý 11. září 2018

Jaké bylo léto u hasičů?


LÍNĚ
23. června 2018 náš kolektiv na Memoriálu Davida Mikešky v Líních reprezentovalo družstvo starších dětí. Soutěžilo se v netradičním požárním útoku. Šesti- a sedmičlenná družstva musela ještě před nastříkáním terčů spojit hadicové vedení skrz tunel a pod kolejištěm. Naše družstvo obsadilo 1. místo.

TÁBOR OBOŘICE
Letošní tábor uspořádali naši mladí hasiči spolu s mladými hasiči z Ledec. Během společného týdne (21.–28. července 2018) si děti na táboře, nedaleko Obory, užívaly her v lese i v táboře, koupání, táborové ohně i spaní pod širým nebem. V rámci táborové hry Kdo přežije? si také zahrály na robinsony. Navštívil je také sokolník a mluvčí z plzeňské ZOO. Před odjezdem domů si ještě rozdělily poklad a už se těší na příští rok.

LOCHOUSICE
11. srpna 2018 se mužské družstvo a doprovod tvořený členy našeho sboru vydaly do Lochousic na soutěž s historickou koněspřežnou ruční stříkačkou. Letošní ročník této soutěže byl ozvláštněn tajnou disciplínou. Čtyři členové družstva museli nejprve projít trať na společných lyžích a další dva soutěžící mezitím spojili hadicové vedení od koněspřežné stříkačky až k terči a zašpuntovali nádrž stříkačky. Následně družstvo muselo naplnit tuto nádrž vodou z kádě pomocí děravých věder. Poté, co hladina v nádrži dosáhla určené úrovně, nezbývalo nic než jen pumpovat a naplnit terč. Naše družstvo obsadilo 3. místo.

Jitka Holá

foto: Václav Loužek (Líně, tábor), Marcela Špachmannová (Lochousice)

Žádné komentáře: