středa 5. prosince 2018

Shrnutí podzimu


Již mnoho sluncí zapadlo od posledního hvizdu, jenž ukončil podzimní část fotbalové sezony okresní soutěže starších žáků. První zápasy se odehrávaly v duchu vzpomínek na zesnulého trenéra Jardu Končela. Po počátečních obavách, jak si naši hoši povedou, se vše rozjelo a výsledkově sedlo nad očekávání skvěle.

Mírná nejistota spočívala nejen v zásadní změně ve velikosti hřiště a z toho vyplývajícím úplně jiném nastavení hry, ale i v obsazení kabiny, neboť osu mužstva tvoří hráči, kteří ještě na jaře úspěšně reprezentovali mladší kategorii. Pouze tři hráči do kategorie starších žáků patřili i loni, pro všechny ostatní byla na jaře domovem kategorie mladší žáci – a pro některé stále ještě je. Je nutno si uvědomit, že v tomto věku je rozdíl mezi hráči mnoho centimetrů a kilogramů, nastupují proti sobě „skoro děti“ a „skoro dospěláci“.

Naši kluci to však zvládli na víc než výbornou. Ještě před posledním zápasem měli skóre 60:0 a  vedení v tabulce. Prohra 5:4 v posledním zápase na hřišti třetích Mladotic nám sice první místo nesebrala, ale tabulku hodně zdramatizovala. Do jarních bojů nás čeká perná práce a pokusíme se na druhou část sezony dobře připravit. Doufáme, že nám v tom pomůže účast na skvěle obsazeném turnaji ve Stodě a pochopitelně hodiny dřiny v tělocvičně, či na umělce za školou. Držme klukům palce!




Děkujeme za podporu rodičům, klubu i OÚ.

Ladislav Bárta

foto: Ladislav Bárta

Žádné komentáře: