čtvrtek 23. června 2016

Úspěšná sezona tlučenských florbalistů



Po celou sezonu 2015/16 měli naši mladí florbalisté rozvrženo spoustu akcí a turnajů. Začíná
se v říjnu, tak na poprázdninovou aklimatizaci a sehrání se spoluhráči mají chlapci a děvčata
měsíc.

Přípravka a elévové

Letošní rok hrála pod hlavičkou České florbalové unie (ČFbU) dvě družstva, přípravka (letos
to byli hráči narození v roce 2007-2008) a elévové (ročníky narození 2006-2005). Už dávno neplatíme za outsidery v soutěži, několikrát za sezonu si hráči z turnajů odvezli medaile. Samozřejmě, že byly dny, kdy se hráčům nedařilo tak, jak by si představovali. Ale
sečteno a podtrženo – sezona se vydařila.

Dívky

Ač to na první pohled tak nevypadá, tak na ten druhý musíme konstatovat, že děvčata sestavila svůj vlastní dívčí tým a vyzkoušela si zápasy na rozvojových turnajích. Sice nemáme dorostenky jako ostatní družstva, proto také nemůžeme mluvit o nějakém umístění, ale o to přece vůbec nešlo. Mezi chlapci se některá děvčata neuměla tolik prosadit, ale mezi děvčaty? To si troufly i na dorostenku dvakrát větší! A to jsou právě ty cenné zkušenosti, o které jde.



Mladší žáci

Tak ti se letos zapsali do dějin BLMF (Bohemia ligy malého florbalu) zlatým písmem. Po vítězném tažení celou sezónou přišel vrchol nejvyšší, kteří naši mladší žáci zdolali úspěšně. Nelze říci, že bez zaváhání, ale na zlato nakonec dosáhli a bylo to skvělé. Kdo byl na Grandfinále na Slavoji, tak potvrdí, že to byl nervák až do úplného konce. První finálový zápas výhra, hurá, druhý zaváhání, předání moci soupeřům a prohra. Nic se neděje, jde se do třetího, rozhodujícího zápasu a co byste řekli? Remíza. Nervy a hala napjaté k prasknutí, samostatné nájezdy.  Tři na tři nájezdy na každého brankáře a opět remíza. Až v nájezdech do rozhodnutí neproměnil soupeř a náš skvělý gólman vychytal a bylo z toho zlato.

Starší žáci

Kluci měli letos dobře našlápnuto, vítězná vlna v soutěži BLMF tomu napovídala. Po základní
části skončili se čtrnácti vyhranými zápasy na třetím místě. V play-off měli za soupeře FbC Rokycany, ale chybělo jim to pověstné štěstí. Oba dva čtvrtfinálové zápasy prohráli a tak skončili na 5. místě. I tak ale získali nové zkušenosti, které někteří budou moci využít příští rok, až nastoupí za muže.

Muži

Před letošní sezonou omlazený tým, složený především z loňských starších žáků, bojoval celou sezonu na špici regionální ligy a do play-off vstupoval ze 4. místa. Soupeř byl ale nad jeho síly, přesto odehráli dva výborné zápasy a nasbírali spoustu cenných zkušeností, které se jim budou v dalších letech hodit.

NisaOpen  2016 

O květnovém víkendu  se florbalová družstva přípravky a mladších žáků zúčastnila turnaje Salming Nisaopen 2016 v Liberci.Družstvo přípravky po třech výhrách, jedné remíze a třech prohrách obsadilo ve skupině solidní 5. místo. Družstvo mladších žáků po jedné remíze a pěti prohrách obsadilo v základní skupině 6. místo. Konfrontace s týmy z jiných koutů republiky byla užitečná a děti si zažily atmosféru velkého turnaje. Naši hráči nechali na hřišti všechno a soupeřům nedali nic
zadarmo.  Mezi zápasy hráči navštívili atrakci Labyrint v libereckém IQ parku, lanovkou vyjeli na Ještěd a dobrodružstvím bylo i nocování ve třídách v jedné z libereckých základních škol.

Bavíme se nejen florbalem

Stalo se tradicí ukončit sezonu, ať to byly v minulosti turnaje hráčů proti rodičům či zápasy smíšené, nebo cyklistické výlety. Letošní ukončení sezony jsme díky podpoře firmy Apeko Group mohli udělat trochu netradičně, i když také sportovně. Všechny kategorie tlučenského florbalu, od malých až po ty nejstarší navštívily v Plzni Laser game. Zaběhali, zapotili a pobavili se všichni včetně některých trenérů. Spokojenost byla nečekaná.

Září

Od září jedeme dál, přibíráme nové talenty hlavně do mladších kategorií. Nevyhýbáme se však ani šikovným posilám do kategorií starších.

Webové stránky: www.florbal-tlucna.cz
                                                                                                                    Martin Růžička




Žádné komentáře: