pondělí 2. října 2017

Memoriál Jana Tauše


První zářijová sobota byla na fotbalovém stadionu TJ Tlučná vyhrazena 5. ročníku Memoriálu Jana Tauše, vypsaného tento rok pro kategorii mladších žáků.

Tento turnaj je pořádán na počest vzácného člověka, bývalého hráče a později předsedy fotbalového oddílu, který se velkou měrou zasloužil o rozvoj kopané, ale i celé tělovýchovy v obci. Přihlášeno bylo šest družstev, a to jmenovitě z Nýřan, Kozolup, Vochova, Stodu, Kamenného Újezda a v neposlední řadě i domácí celek. Hrálo se systémem každý s každým 2 x 10 minut. Škoda jen, že mužstvo Nýřan do Tlučné nepřijelo a nakonec se hrálo pouze v pěti.

V 9 hodin, po nástupu všech celků, zahájil turnaj předseda fotbalového oddílu TJ Tlučná Pavel Hajšman. Na dvou hřištích se odehrávaly zápasy plné napětí a s velkým nasazením všech aktérů. Po odehrání plánovaných utkání byly výsledky sečteny a vykrystalizovalo konečné pořadí. Domácí tým potvrdil, že je dobře připraven, a turnaj vyhrál.

Závěr patřil předání ocenění. Všechna mužstva dostala poháry a medaile. Byl vyhlášen nejlepší hráč a ten oblékal barvy Kozolup. Nejlepší brankář hájil svatyni celku Stodu a nejlepším střelcem celého turnaje byl Ondra Šedivý z Tlučné.

Turnaj proběhl bez problémů a měl solidní úroveň, k čemuž dopomohly zúčastněné týmy rovným dílem a přispěly tak měrou vrchovatou k uctění památky Jana Tauše.

Dík patří organizátorům za hladký průběh a též panu Miloši Menclovi a jeho rodině za sponzorský dar, který na tento turnaj věnovali. Doufáme, že tradice zůstane zachována a příští rok se můžeme těšit na 6. ročník tohoto memoriálu.

Jaroslav Netrval

Žádné komentáře: