středa 28. ledna 2015

Krádeže majetku z motorových vozidel

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje
Křižíkova 394, 330 23 Nýřany 
Územní odbor Plzeň- venkov
Obvodní oddělení Nýřany

V Nýřanech dne 26. ledna 2015
Vážení občané,

v souvislosti se skutečnostmi, že v období posledních dnů Policie ČR zaznamenala značný výskyt trestné činnosti týkající se krádeže majetku z motorových vozidel parkovaných v blízkosti vzdělávacích zařízeních, obchodních domů a také městských nebo obecních úřadů, Vás tímto chceme informovat, abyste při opouštění svých osobních vozidel (!!!!!!! i na několik minut !!!!!) dbali nejvyšší ostražitosti při kontrole zajištění svého vozidla a dále také abyste ve vozidle nenechávali na viditelných místech své osobní věci, ceniny a jiné platební prostředky.


V případě, že dojde k vloupání do vozidla či přímo k jeho odcizení, volejte ihned Policii České republiky na tísňovou linku 158 nebo můžete přímo kontaktovat místně příslušnou Policii české republiky – Obvodní oddělení Nýřany na telefonním čísle 377 931 158.



S pozdravem a přáním hezkého dne

prap. Jan Janošík
inspektor

Tel.: 377 931 158
 974 327 760
Email: px.oo.nyrany@pcr.cz
Web  : www.policie.cz

Doporučujeme:

• Při odchodu od vozidla zkontrolujte, zda jste řádně vozidlo zajistili, uzamkli a nenechali otevřená okénka.

• Zjistěte, zda nejsou zvenčí vidět předměty, které jste nechali ve vozidle.

• Zkontrolujte, zda jste nenechali na viditelných místech vystavené hodnotné předměty, jako jsou kabelky, peněženky, kamery, fotoaparáty počítačové komponenty, mobilní telefony, kufříky a další věci, které mohou být lákadlem pro zloděje.

• Důrazně připomínáme, že velkým lákadlem pro zloděje jsou stále autorádia a v současné době stále častěji navigační systémy.

• Při koupi autorádia dejte přednost přenosnému modelu se snímatelným panelem, nebo kódovému přístroji.

• Navigační systém uschovejte na bezpečné místo, nebo vezměte s sebou.

• Jedním z preventivních opatření je také vhodné místo k parkování. Hlídaná parkoviště, viditelná a frekventovaná místa ztěžují zlodějům vloupání.

• Pokud zjistíte, že vám z vozidla byly odcizeny věci nebo byl vůz odcizen, vše oznamte Policii České republiky na linku 158.

• Nikdy s vykradeným vozidlem nemanipulujte, mohli byste zničit případné stopy !!!!!

• Nebuďte lhostejní, a pokud vidíte podezřelou osobu pohybující se mezi zaparkovanými vozidly, volejte Policii ČR na linku 158 nebo PČR OO Nýřany na telefonním čísle 377 931 158.

Žádné komentáře: