středa 10. června 2015

Klidné nedělní odpoledne

Život není peříčko. V pondělí to začne nástupem do práce a člověk je v jednom kole až do pátečního večera. V sobotu a v neděli pak často začíná „šichta“ doma. I tady třeba přiložit ruku k dílu. A pak jsou slyšet sekačky, křovinořezy, cirkulárky a další stroje a mašinky, které bohužel při svém provozu dělají značný hluk.

Je sice příjemné vidět, že zahrádky jsou upravené a posekané a rostou u nás krásné nové byty a domy. Bylo by ale jistě vhodné najít si po celotýdenním shonu klidné místo pro odpočinek. 

V některých obcích řeší tuto situaci obecně závaznou vyhláškou, která např. zakazuje používání hlučných strojů minimálně v neděli odpoledne a o státních svátcích. I u nás byly zaznamenány podněty na vydání takové místní právní normy. Vedení obce se domnívá, že vydání takové vyhlášky, kontrola jejího dodržování a řešení případů jejího porušení v přestupkové komisi bude na místě, až když se minou účinkem jiné, mírnější prostředky.

Zkrátka a dobře, až když to nepůjde po dobrém, tak to bude muset jít jinak.

Zatím si tedy tímto dovoluji zdvořile požádat o respektování zásady

 „KLIDNÉHO NEDĚLNÍHO ODPOLEDNE“ 

Dopřejte v neděli odpoledne a o státních svátcích sobě i svému okolí klid, mír a pohodu. Všem vám předem děkuji. Výjimečné případy lze jistě řešit zdvořilou žádostí a upozorněním sousedů. Pokud snad již někde došla situace tak daleko, že se jedná o zlý úmysl a způsob eskalace napjatých sousedských vztahů, rád se osobně pokusím o dohodu a smírné řešení.

Václav Vítek, místostarosta

Žádné komentáře: