sobota 12. září 2015

Fotbalové střípky



Začal nový fotbalový soutěžní ročník 2015/16 a začal revoluční změnou.

Odzvonilo tradičním registračním průkazům a přešlo se na elektronický systém. Zápisy o utkáních, přestupy a hostování, vyúčtování rozhodčích atd., vše teď probíhá přes počítač. Museli jsme zakoupit nootebok, zavést internetové připojení do kabin, určit hlavního administrátora, který má ke všemu přístup a s tím souvisela i celá řada organizačních opatření, která se musela do zahájení soutěží zajistit. Pepa Hágr jako hlavní administrátor vše ale svou usilovnou prací zvládl. Sice není vidět, ale já se před ním hluboce klaním a smekám klobouk. Bez jeho přičinění nevím, nevím, zda by jsme to s takovou elegancí dokázali, ale podařilo se.



Dva měsíce měli hráči B celku na to, aby se rozhodli, zda budou hrát soutěž IV. třídu. Slibovali, že ano, tak jsme soutěž přihlásili. Sliby jsou chyby, někdo nepřišel a tak jsme museli na poslední chvíli účast zrušit. Je to ostuda, protože v poslední době to není poprvé. Když samotní hráči nemají zájem, nemůžou čekat, že je budeme chodit prosit, aby šli hrát. Toto odhlášení sebou nese i finanční postih DK OFS. Z finančních důvodů jsme starší žáky přihlásili do soutěže na Plzni-městě, protože je to blíže, než jezdit na druhý konec našeho okresu. Nevím kolik je na městě fotbalových klubů, ale do soutěže MPSŽ se přihlásilo i s Tlučnou 6 celků (slovy šest!!!) a před zahájením stáhlo přihlášku družstvo S. Lhoty. Soutěž se tedy bude hrát čtyřkolově.

V letní přestávce jsem zadali a nechali udělat renovaci travnaté plochy t. j. propískování, pohnojení a postřik proti plevelům. Za brankou ke koupališti byla natažena ochranná síť, aby míč nelétal až ke garážím. Dále začne dlouho očekávané oplocení hřiště v přední části od sídliště, aby nedocházelo k ničení majetku.

Revoluční změna ovšem nenastala na výkonech jednotlivých mužstev. A celek má po třech odehraných kolech na svém kontě 3 body. Na domácím trávníku dvakrát prohrálo, nedalo ještě branku a ve své síti lovili míč již pětkrát.

Mládežnická družstva si zatím vedou znamenitě, dorost po třech kolech 9 bodů a poměr branek 22:3.

Starší žáci a obě přípravky zahájili soutěže o 14 dní později a mimo žáků první kolo suverénně ovládli.

(pozn. uváděné výsledky jsou k 6. 9. 2015).
Pokud chcete vidět vše na vlastní oči a udělat si samostatný úsudek o výkonech jednotlivých celků, přijďte na hřiště, jste srdečně zváni.

J. Netrval

Žádné komentáře: