pátek 29. září 2017

Otevření II. etapy ZŠ s MŠ Tlučná


„Konec dobrý, všechno dobré!“ zaznělo z úst bývalého místostarosty Václava Vítka. A tahle věta naprosto vystihla, že ne všechno vždy šlo hladce a mnohdy bylo zapotřebí velké úsilí, ale i přesto se v pátek 1. září podařilo završit velice významný počin. Od 10 hodin se totiž v aule školy konalo slavnostní otevření II. etapy výstavby areálu ZŠ s MŠ Tlučná.

Událost si nenechala ujít celá řada rodičů a zástupců z řad veřejnosti, nechyběli ani zastupitelé okolních obcí a další významní hosté, mezi nimi také senátorka Milada Emmerová, poslanci Václav Votava a Jaroslav Lobkowicz nebo Barbora Caitamlová z MF ČR, která administrovala dotaci na II. etapu výstavby v celkové výši 11 830 160 Kč.

O zahájení se postarali členové folklorního souboru Máj a přítomné přivítal místostarosta Jan Opl. Poté se slova ujal starosta Stanislav Volf, který přiblížil průběh celého projektu výstavby areálu od prvních myšlenek až po dokončení a také vyzdvihl souhru všech zapojených účastníků. Svoji radost z dokončení díla projevili také někteří z hostů a ředitel školy Karel Rada připojil poděkování firmám, které se na celé akci podílely a jejichž zástupci byli také přítomní. Starosta Volf využil příležitosti a upozornil také na nově přistavěnou část nářaďovny a na podání žádosti o dotaci na lesopark, který má vyplnit prostor nad školním areálem. A pak už byl oficiálně zahájen provoz, jak jinak než zazvoněním pokřtěného tlučenského zvonečku. Na závěr opět zazněly dudy a všichni přítomní si společně zazpívali. Na celou slávu pak plynule navázal den otevřených dveří, během něhož si bylo možné prohlédnout celý areál, stejně jako ve čtvrtek 7. září, kdy se škola pro veřejnost otevřela podruhé.

Nezbývá tedy než poděkovat všem, kteří se na realizaci projektu podíleli, a přát si, aby areál dlouho sloužil a poskytoval dětem i pedagogickému sboru dobré zázemí pro vzdělání.

Michala Mathauserová

Celou fotogalerii najdete tady.
foto: Jana Šatrová, Michala Mathauserová, Martin Pospíšil

Žádné komentáře: