středa 7. února 2018

26. Salesiánský ples


I v Pekle můžete prožít hezké chvíle, pokud navštívíte Salesiánský ples v Plzni.

V sobotu 27. ledna 2018 se o tom přesvědčilo 350 návštěvníků, kteří na ples do KD Peklo přišli. K tanci i poslechu skvěle hrála kapela Piggy Band. Tomu jsme obzvlášť rádi, protože většina jejích členů „vyrostla“ v Salesiánském středisku mládeže v Lobzích.

Program zpestřil svým vystoupením také taneční kroužek střediska Street Dance. Latinsko-americkou salsu předvedla skupina SALSA Plzeň, která pak své taneční umění úspěšně předávala plnému parketu tanečníků. Vrcholem kulturních vstupů byla scénka zaměstnanců střediska. Ti představili svou účast na nadcházejících olympijských hrách v Jižní Koreji. Mezi klasickými zimními olympijskými disciplínami, které předváděli, nechyběl ani tanec kankánu, který sklidil velký ohlas a který si dovolili navrhnout jako novou disciplínu.

Návštěvníky plesu krátce pozdravil plzeňský biskup Tomáš Holub.

V bohaté soutěži o ceny si přišli „na své“ jak labužníci, tak milovníci adrenalinových zážitků. První cenou se stal tandemový seskok padákem, druhou úniková hra CHERNOBYL, třetí letecký výlet a dále krásné dárkové koše, které potěšily výherce čtvrtého až šestého místa. Jak naložit s výtěžkem z prodeje lístků do soutěže o ceny rozhodli sami návštěvníci plesu. Hlasováním vybrali projekt terénní práce se sociálně, výchovně a finančně zne-výhodněnou mládeží. Tak svými dary do soutěže o ceny podpořili práci s mládeží také dárci z Tlučné – Kadeřnictví Lucie Němcová, Řeznictví Miroslav Lávička, Vinotéka Tlučná, Zahradnictví Grubr a paní Drahomíra Tauerová, kterým obzvlášť děkujme.

Už teď se těšíme na příští ples, na kterém se rádi setkáme i s vámi.




Petra Němečková, Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže Plzeň

Žádné komentáře: