úterý 6. března 2018

Fotbalová příprava a první úspěchy


Zima ještě pevně vládne, ale nezadržitelně se blíží zahájení jarní části fotbalových soutěží. Konkrétně druhé části soutěžního ročníku 2017/18.

Všechna tlučenská družstva jsou již v neoblíbené zimní přípravě. Tak to ale musí být, co se natrénuje v zimě, z toho se žije téměř celý rok. Například A mužstvo již absolvovalo soustředění na Šumavě, přípravka se připravovala na Přimdě a starší žáky čeká soustředění v Sušici.

Byla již sehrána i některá přátelská utkání. Na Doubravce si A mužstvo poradilo s celkem Bukovce na UMT 2:1 a na UMT Skvrňany porazili celek Spoje Plzeň 3:0. Starší žáci podlehli týmu Kaznějova 3:4.

Přestože rok 2018 začal před dvěma měsíci, již se můžeme pochlubit několika výraznými úspěchy. Mladší žáci v rámci Zimní halové ligy mládeže odehráli ve Štěnovicích dva turnaje, ze kterých vzešla osmička týmů, která se utkala 13. 2. ve třetím finálovém turnaji o konečné umístění. Naši mladí fotbalisté nezklamali a obsadili z 16 družstev výborné druhé místo za celkem Viktorie Plzeň. Za sebou nechali celky zvučných jmen, například Přeštice, Rapid Plzeň, Bolevec, Dobřany, Vejprnice, Košutku, a dobře reprezentovali Tlučnou.

Další úspěch jsme slavili v rámci ankety Nejlepší sportovec okresu Plzeň-sever za rok 2017. Vyhlášení se konalo v KD Nýřany v pátek 16. 2. a tlučenská kopaná se prosadila i na tomto poli. V kategorii mládež-jednotlivci byl mezi oceněnými Ondřej Svoboda z družstva mladších žáků. V kategorii mládež-kolektiv si na podium pro ocenění přišlo družstvo starších žáků pod vedením Pavla Kouřila. Z toho je vidět, že mládežnická kopaná je v Tlučné na dobré úrovni, má zelenou a pod vedením obětavých a zkušených činovníků dosahuje výborných výsledků a Tlučná může být na mládež hrdá.

Musíme věřit, že tyto úspěchy vyburcují i ostatní k co nejlepším výkonům.

P. S. Musím ještě dodat, že jsme měli v Nýřanech ještě jedno želízko v ohni, členku naší TJ, gymnastku Nikolu Svatošovou, která též uspěla v anketě o nejlepšího sportovce. Ocenění ovšem převzala její maminka, protože Nikola byla v zahraničí. Takže sportovci Tlučné se v Nýřanech neztratili.

Jaroslav Netrval

Žádné komentáře: