pátek 9. března 2018

Lesní Kros i Canicross Tlučnou jako návrat k dříve proslulému závodu!


Krásné lesy v okolí Plzně a měkké cesty jako stvořené pro lesní kros! Závod jde ve šlépějích dříve proslulého Lesního krosu Tlučnou, který pořádal pan Miroslav Fait a díky jehož zajímavé trase se do Tlučné sjížděli špičkoví běžci z celé republiky. Za spolupráce s panem Faitem vám letos pořadatel Rozběháme Česko z.ú. přináší tlučenský běh s novou krví. Závod se vrací i s novou kategorií canicross neboli běh se psem a trasou 3 km pro začátečníky a juniory.

Akce proběhne pod záštitou starosty obce Tlučná dne 31. 3. 2018 a startovat se bude v Tlučné u fotbalového hřiště. Dětské závody odstartují jako první a to v 9 hodin v kate-goriích 3-4 roky, 5-6 let, 7-10 let a 11-14 let. Následovat bude závod na 5 km v kategorii běh a canicross (běh se psem) a závod na 3 km pro Juniory, Juniory canicross, začátečníky canicross a začátečníky běh. Závodníci v canicrossu a v běhu budou startovat s časovým odstupem tak, aby se na trase nepotkávali. Hlavní závod dne, 10 km kros „O pohár starosty obce Tlučná“ bude slavnostně odstartován ve 13 hodin. 

Díky vstřícnému přístupu celé obce Tlučná a za spolupráce s hasičským sborem, který bude zajišťovat bezpečnost na trase, pro vás bude připraven jedinečný sportovní zážitek, kterého se může zúčastnit celá rodina, dokonce i čtyřnozí si přijdou na své. Závodníci i diváci se budou moci občerstvit v hospůdce u fotbalového hřiště, která otevře mimořádně pro tuto akci. Závodníkům budou k dispozici šatny a sprchy v prostorách zázemí pro fotbalisty.


Mezi partnery závodu, kteří pro závodníky poskytnou zajímavé ceny, je například Husky.cz, moderní sportovní laboratoř WinPeaks, Kryosauna Plzeň, nebo Bjež, čelenka, která drží. Canicrossové kategorie podpoří výrobce vysoce kvalitních krmiv pro psy – Yoggies, který doveze unikátní Yoggies bar jako ochutnávku svých dobrot pro pejsky závodníky, dále Mamut se speciálními nápoji pro psy a Non-stop dogwear s kvalitní výbavou pro canicross rovněž věnují skvělé ceny pro závodníky. Pejskaři se mohou těšit také na krátkou přednášku od Katky Boháčové ze Spokojených ocásků, která se zabývá masáží pro psy.

Rozběháme Česko z.ú. je nezisková organizace, jejíž hlavní filosofií a cílem je rozběhat co nejvíce lidí a zároveň je i vzdělávat v oblastech jako je zdravé běhání a zdravý život-ní styl. Ukazujeme veřejnosti cestu k pohybu, pořádáme charitativní běhy ve městech po celé republice na pomoc těm, kteří to potřebují. Mimo každodenní činnost pořádáme i závody, a to jak vlastní, tak i pro větší firmy či organizace (například Decathlon run v Plzni) a nově také zážitkové běhy.


Více informací o závodě se dočtete na webových stránkách Rozběháme Česko v sekci termínovka akcí. Tam najdete kompletní propozice, harmonogram, registrace a další novinky. Nezapomeňte si akci najít také na Facebooku, ať můžete sledovat nejaktuálnější informace.

Za pořadatele zve Markéta Myslivcová

Žádné komentáře: