pátek 15. února 2019

Starší žáci se připravují na jaro


Až se jaro zeptá, co dělali fotbalisté narození okolo roku 2005, mohou hrdě ukázat medaile ze dvou zimních turnajů.
 

Sice to bude ukázka blyštivá, ale je nutné leskem zůstat neoslněn. Důležitější v tomto případě byla zápasová průprava s míčem a nutnost rychlé orientace a rozhodování se na malém prostoru.
 

První turnaj se uskutečnil v polovině prosince u našich tradičních hostů a hostitelů ve Stodě.



­ 


V konkurenci mužstev – vesměs účastníků krajských soutěží – si naši chlapci vedli nadmíru statečně a do posledních zápasů bojovali o umístění na bedně. Nakonec z toho bylo 2. místo a veliký úspěch. Líté boje o každý míč a snaha ve dvanácti minutách vstřelit víc branek než soupeř byla dobrou přípravou na jarní část okresní soutěže. Nasazení a dřina budou na velkém hřišti rozdílovým činitelem ve vyrovnané tabulce.
 

Fotbalisté, kteří nebyli vytíženi při turnaji, si mohli navléci dres při přátelském 1,5hodinovém zápřahu o týden později opět ve Stodě.
 

Vzhledem k vysoké kvalitě prosincového utkání a zúčastněných mužstev jsme využili euforie z dobré přípravy a všechny účastníky pozvali na lednové opakování v našem domácím prostředí v Tlučné.
 

Všechna mužstva potvrdila účast, a tak byla dne 19. 1. 2019 tlučenská tělocvična opět plná borců a jejich příznivců. Někteří účastníci obměnili svoje sestavy, a tak se pořadí v tabulce hodně promíchalo. Nicméně jedna konstanta zůstala, a to opět skvělé druhé místo domácích sportovců. Kaňkou na umístění je zraněné zápěstí Matyáše Davida (tímto mu chceme popřát brzké uzdravení). Jen to dokládá, s jakým zápalem a nasazením se odehrála všechna utkání. Všechna mužstva si odvezla diplom, pohár a drobné dárky.
 

Chtěl bych tímto poděkovat za spolupráci oddílu kopané v Tlučné, rozhodčímu, obsluze občerstvení a ostatním dobrovolníkům. Jejich práce a věnovaný volný čas je nenahraditelný. Lidé, kteří mají zkušenosti s pořádáním turnaje o 80 účastnících, jistě ví, jak moc důležitá je každá ruka přidaná k dílu. Začíná to tiskem, sháněním, organizací a bezpečnostními prvky a starostmi o hladký průběh to končí.
 

Popřejme mladým fotbalistům mnoho úspěchů v jarních nelehkých bojích o další vítězství v okresní soutěži a i návštěvou na utkáních podpořme tuto mimořádně úspěšnou generaci hráčů.
 

Ladislav Bárta

foto: Ladislav Bárta

Žádné komentáře: