úterý 21. května 2019

Mateřáci z Tanečního klubu Tlučná vybojovali v Praze zlato


Na konci března se Taneční klub Tlučná zúčastnil jarního poháru Děti v akci v Praze.
Na soutěž jsme se vydali dvoupatrovým autobusem, který byl pro děti velkým zážitkem. Obsadili jsme horní patro, odkud měly děti krásný výhled.
V Praze jsme pro ně měli připravený celodenní bohatý program. Po příjezdu ke sportovní hale na děti čekalo překvapení. Mohly si prohlédnout policejní zásahové vozidlo a také si do něho nasednout. Na oběd jsme zašli do nedaleké restaurace, ve které jsme si objednali pizzu a malinovku. Všichni jsme tuto budovu obdivovali pro její zvláštní vybavení. Byla totiž postavena pro nadšence pro lezení. Všude byly lezecké stěny a měla čtyři vysoké věže, rovněž pro lezení.


Ještě před soutěží jsme si na nedalekém hřišti zkusili nanečisto zatančit obě naše skladby a vyrazili jsme k hale. Ještě se převléknout do kostýmů a hurá na to. Nejprve soutěžili naši mateřáci se skladbou Šmoulí zem v kategorii muzikál 4–7 let. Přihlížející byli uneseni ze šmoulích kostýmů, bylo slyšet zvolání: Jé, Šmoulíci! a někteří si je museli jít i pohladit.
Vystoupení se jim moc povedlo. Porazili všechny soupeře a vybojovali si tak zlato, pohár a chodovský koláč. Já, Míša i děti jsme z tohoto umístění měly obrovskou radost.


Potom následoval úspěch dětí ze Zorra, které získaly stříbro v kategorii muzikál 10–12 let a nechaly za sebou dva soupeře.


Nakonec ještě udělat fotky s medailemi, balení a cesta domů. Některým dětem se ani nechtělo při zpáteční cestě jet domů autem s rodiči, kteří jim přijeli fandit a držet palce, a domů jely raději s námi autobusem jako jeden tým.
Všechny děti byly úžasné, celý náročný den zvládly skvěle, a proto všechny moc chválím.

Bohatou fotogalerii a video naleznete na: www.tktlucna.cz

Marie Zemanová

foto: Radovan Osoba


Žádné komentáře: