středa 12. června 2019

Májový pohár v latinsko-amerických a standardních tancích poprvé v Tlučné


Na nedělní odpoledne 12. 5. 2019 Taneční klub Tlučná připravil 1. ročník taneční soutěže Májový pohár. Jedná se o zcela novou soutěž, která se v Tlučné dosud nekonala. Mohli jste vidět skladby v latinsko-amerických rytmech, ve standardních tancích a ve stylu Art Dance v různých věkových kategoriích od mateřáků po juniory. Na tanečním parketu se utkalo na 70 tanečnic a tanečníků. Vše hodnotila odborná pětičlenná porota, jejíž některé členky jsou nebo nedávno ještě byly aktivními tanečnicemi plzeňských tanečních škol.

Novinkou pro děti z mateřských škol bylo vytvoření kategorie Pidi (36 let), která dosud chyběla.
V kategorii Pidi 1. místo získali mateřáci z Tanečního klubu Tlučná se skladbou Šmoulí zem.


V kategorii Děti (8–11 let) vybojoval 1. místo Taneční klub Tlučná se skladbou Zorro.


V juniorské kategorii (11–15 let) si zlaté medaile odvezly tanečnice z Tanečního studia Quick Dance Plzeň za skladbu The Sparkle.


Všichni soutěžící byli za své výkony náležitě odměněni a nezapomněli jsme ani na choreografy. Dostali na památku poháry s tanečním motivem.

Soutěži předcházelo taneční soustředění. Probíhalo od časného rána až do odpoledne a pozvali jsme na něj děti a trenéry z Tanečního studia Quick Dance Plzeň. Na společném soustředění si obě dvě skupiny předaly své taneční zkušenosti a naučily se něco nového, co doposud neznaly.


Celý den jsme dbali na dodržování pitného režimu a doplňování energie. Děkuji týmu maminek, které upekly dobroty nebo pomáhaly.


Neděle se moc vydařila a výsledkem je další spolupráce s TS Quick Dance Plzeň, se kterým letos protančíme letní soustředění ve Střelských Hošticích.

Fotografie ostatních skladeb a krásných kostýmů naleznete na: www.tktlucna.cz

Marie Zemanová

foto: Radovan Osoba

Žádné komentáře: