úterý 23. července 2019

Výprava na IV. Mezinárodní sportovní hry seniorů 2019 s tlučenskou účastí


Za účasti ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové a hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské byly 17. července slavnostně zahájeny IV. Mezinárodní sportovní hry seniorů České Budějovice 2019. Soutěžící družstva přivítal předseda Rady seniorů dr. Zdeněk Pernes, který poděkoval ministerstvu práce a sociálních věcí, Jihočeskému kraji, České unii sportu, městu České Budějovice a společnostem Budweiser Budvar a Pfizer za finanční podporu sportovních her. Po projevech a slibu rozhodčích a závodníků byly hry slavnostně zahájeny. Her se účastnilo 21 osmičlenných družstev, která reprezentují české kraje, Prahu a Maďarsko, Slovensko či Rakousko. Věková hranice je stanovena od 60 let výše.

Soutěží se v 10 disciplínách: běh na 30 metrů s míčkem na raketě, běh s kolečkem zatíženým břemenem, hod na dálku, běh na 60 metrů, hod míčem na koš, hod šipkami do terče, bollo ball, střelba na malou branku, hod míčkem na cíl a hod kroužky na jehlan.

Po skončení závodů se všichni sešli v menze Jihočeské univerzity, aby se dozvěděli výsledky celého sportovního klání. Stejně jako loni zavítal na vyhodnocení premiér ČR Andrej Babiš a ihned se ocitl v obležení. Nakonec musel předseda Rady seniorů požádat přítomné, aby již pana premiéra pustili a celou akci oficiálně zahájil. Předseda měl také úvodní proslov. Po něm promluvili k seniorům postupně premiér ČR Andrej Babiš, ministr životního prostředí Richard Brabec, hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská a předseda České unie sportu Miroslav Jansta.

Vítězným týmem se počtvrté v řadě stalo družstvo Krajské rady seniorů Plzeňského kraje, v jehož týmu byl i náš spoluobčan p. Miroslav Fait, který ještě navíc získal třetí místo v hodu na dálku. Panu Faitovi moc gratulujeme a přejeme mu hodně dalších sportovních úspěchů.

Hlavním cílem organizování her je propagace sportovních aktivit vhodných pro starší generaci k posílení zdravého životního stylu. Zároveň se jedná i o důležitou společenskou událost, kde dochází k navazování přátelských vztahů.

Žádné komentáře: