úterý 6. srpna 2019

Jaký byl 43. Bürgerfest ve Floβu?


V sobotu 27. července se delegace z Tlučné na pozvání vedení městysu Floβ zúčastnila 43. Bürgerfestu, tedy oslavy organizované tamějšími spolky a občany.

Starostu Güntera Sticha na tlučenské pouťové slavnosti zaujala folklorní skupina Máj, a tak ji pozval i k nim do Floβu. Členové pozvání rádi přijali a během odpoledne několikrát zatančili a také zahráli a zazpívali.

Celá výprava absolvovala cestu od autobusu na slavnosti v čele s krokodýlem na trakaři a soudkem piva Pilsner Urquell – na revanš za soudek s pivem dovezený do Tlučné. Starostové obou obcí společně otevřeli nejprve soudek místního piva a později odpoledne také dovezený kousek. Po obsahu obou se jen zaprášilo.

Kromě možnosti zakoupit si něco dobrého k jídlu či pití od místních spolků udržovaly zábavu pozvané kapely Bayrisch Blech, Dudáci a Dezent Böhmisch, které se střídaly ve hraní přímo na place mezi sedícími účastníky. Starostové si na závěr s kapelami také společně zazpívali a vyzkoušeli si provizorní orchestr i dirigovat.

Večer převzala jeviště skupina hrající funk, soul a rock’n’roll nazvaná Soul Station. Některé účastníky hudba zlákala i k tanci a do kola šel i tlučenský maskot – plyšový krokodýl.

Floβ se s námi rozloučil společným tancem a písní k odchodu a pak už nezbývalo než se vydat na cestu k domovu.

Návštěva byla jako vždy velmi přátelská a příjemná, a tak nezbývá než doufat, že na konci září, jak je plánováno, Floβ a Tlučná podepíší deklaraci o partnerství obou obcí.

Michala Mathauserová


foto: Martin Pospíšil, Harald Meierhöfer

autor: Martin Pospíšil

Žádné komentáře: