čtvrtek 28. listopadu 2019

Podzim mladých hasičů byl nabitý


ANEB KAŽDÝ TÝDEN SE U NÁS NĚCO DĚJE!

BRANNÝ ZÁVOD POŽÁRNICKÉ VŠESTRANNOSTI V HEŘMANOVĚ HUTI
Novou sezónu 2019/2020 zahájili mladí hasiči již první týden v říjnu na soutěži v Heřmanově Huti. Branného závodu se zúčastnilo celkem 5 družstev z našeho kolektivu.

Soutěžící poměřovali své znalosti zdravovědy, rostlin, zvířat a uzlů. Při plnění tajné disciplíny se mladí hasiči utkali v nafukování balonků až k prasknutí. V cíli si mladí hasiči za odměnu opekli špekáčky.

Mladší družstva se umístila na krásném 5. a 6. místě, starší děti obsadily 8. a 10. místo a dorost vybojoval bronz.

PODZIMNÍ KOLO HRY PLAMEN
Sbor dobrovolných hasičů Tlučná se letos také stal hostícím sborem okresního kola hry Plamen.

Dne 12. října 2019 jsme tedy mohli v prostoru za hasičskou zbrojnicí shlédnout přes 50 pokusů v disciplíně štafeta požárních dvojic. Po odběhnutí štafet vyrážela družstva na dobře známý branný závod, jehož trasa vedla Torovkou, start i cíl byly v ulici U Torovky. Na 3,5 kilometrech čekalo na 5členné hlídky celkem 6 stanovišť, například lezení po laně, střelba ze vzduchovky nebo prověření znalosti práce s mapou.

Náš kolektiv reprezentovalo mladší družstvo A – 16. místo, mladší družstvo B – 20. místo a mladší družstvo C, které bohužel kvůli onemocnění některých členů bylo postaveno mimo hodnocení soutěže. Starší družstvo obsadilo 10. místo.

Z POHÁDKY DO POHÁDKY V BOLEVCI
V pořadí třetí říjnovou soutěží pro náš kolektiv byl noční branný závod v Bolevci.

Zvláštností této soutěže je to, že celá trasa lesem je absolvována až ve večerních hodinách, a tedy po tmě. Navíc všichni rozhodčí jsou proměněni v pohádkové postavy a jednou z disciplín je i poznávání postaviček z večerníčků, jak napovídá název celé soutěže. Na druhou stranu, stále jde o závod pro mladé hasiče, a tak na seznamu disciplín nechybí ani poznávání požární techniky, vázání uzlů nebo štafeta požárních dvojic či hasičské kuželky.

Mladší družstva A a B předvedla vyrovnaný výkon a obsadila 14. a 15. místo. Starší družstvo A vybojovalo bramborovou medaili za krásné 4. místo, starší B se umístilo na 21. místě a družstvo starší C doplněné posilou z SDH Líně doběhlo na 25. místě.

PRŮVOD SVĚTEL
V posledním týdnu v říjnu mladí hasiči nelenili a spolu s dospělými zástupci SDH Tlučná se zúčastnili Průvodu světel. Lampionovou atmosféru i závěrečný ohňostroj si moc užili a už se těší na další rok.

NEVŘEŇSKÉ BLOUDĚNÍ
Předposlední soutěží v roce 2019 byl pro mladé hasiče opět noční branný závod, tentokrát už zase na Plzni-severu.

V Nevřeni na naše družstva čekalo celkem 11 stanovišť střežených strašidly. Nebojácní soutěžící na trati hledali hasičské nářadí na hřbitově, lezli po laně nebo házeli granátem.

Z Nevřeně si mladí hasiči přivezli diplomy za 21. a 23. místo v kategorii mladších dětí a 18. místo ve starší kategorii.

Jitka Holá

foto: Miloslav Špachmann ml. (Průvod světel), Markéta Špachmannová (Heřmanova Huť), Jitka Holá

Žádné komentáře: