pondělí 4. listopadu 2019

Sezona začíná už tradičně na Přimdě


Blížící se konec léta je pro tlučenský florbal znamení, že se jede na soustředění. Tradičně a každoročně se florbalisté připravují na novou sezonu na Přimdě, kde naplno využívají rozlehlý sportovní areál. Celá akce je připravována ve spolupráci s Tanečním kroužkem Miluše Petrákové.

Hráči pro tréninky využívají prostornou tělocvičnu, kde nacvičují herní situace a provádějí florbalová cvičení. V podvečerních hodinách nechybí kompenzační cvičební jednotka pod vedením zkušené lektorky. V případě příznivého počasí, které bývá v posledních několika letech pravidlem, chodí děti na venkovní travnaté hřiště a do přírody, kde se věnují volnočasovým sportovním aktivitám. Velký dík patří všem trenérům, kteří nepodcenili přípravu, a tak si všichni mohli užívat pohodové dny naplněné sportováním.

Další tradiční zářijová akce je Starosta Cup, na kterém tlučenští florbalisté nemohli chybět. Své síly si změřili starší žáci, mladší žáci a elévové.

Letos poprvé budou hrát i starší žáci „velký“ pětkový florbal (5+1), který hráli v loňském roce jen mladší žáci. Pořádat své turnajové dny budou ve sportovní hale ve Šťáhlavech. První letošní turnajový den odehráli starší žáci v sobotu 28. 9. v Tachově. V tlučenské tělocvičně pořádají své turnajové dny ostatní věkové kategorie.

Letos poprvé je do soutěže pořádané Českým florbalem (dříve Česká florbalová unie) přihlášeno družstvo mužů, tak jim držme palce, ať se jim daří.

Máte doma malého neposedu, který by si chtěl florbal vyzkoušet? Přiveďte ho na trénink, trenéři rádi přivítají nové zájemce. Aktuálně florbal potřebuje posílit kategorii přípravky, tedy ročníky narození 2011 a mladší.

Rozpis tréninků a více informací najdete na webu www.florbal-tlucna.cz a na Faceboku a Instagramu.

Vlasta Růžičková

foto: Vlasta Růžičková

Žádné komentáře: