pátek 18. června 2021

Florbalový restart

Druhá nucená přestávka, která přišla v říjnu, je u konce. Nezahálelo se, hráči dostávali sestavené tréninkové plány, trenéři se vzdělávali na on-line seminářích a děti měly možnost účastnit se virtuálních workshopů. Doba nemožnosti kolektivního trénování byla dlouhá, ale zasvítilo světlo na konci tunelu. Na konci dubna se začalo trénovat podle vládních regulí na venkovních sportovištích.

Venkovní příprava se neomezuje pouze na pohybové hry, ale piluje se kondice a dokonce se může hrát i florbal. Prozatím trénují jednotlivé kategorie jednou týdně, primární cíl prvních tréninkových jednotek byl udělat dětem radost, oživit a osvěžit si sportovní návyky, disciplínu, řád a rozhýbat děti. To jsou klíčové cíle obnoveného sportování.

Nyní se připravuje plný restart tréninků včetně těch halových do podoby, v jaké se trénovalo před pauzou. Zájem ze strany dětí je velký, přibližně 96 procent hráčů a hráček z každé kategorie se udrželo. Většina se vrátila, pokračuje s námi a na tréninky přicházejí i hráči noví.

Od začátku trénování v hale se bude nastavovat zátěž postupně do podoby před pauzou. Bude třeba dohnat florbalové věci, opět si obnovit a zažít práci s florbalkou. To budou hlavní úkoly, kterým se bude věnovat v hale největší pozornost.

V srpnu se uskuteční tradiční soustředění, aby byli hráči i trenéři na novou sezonu plně připraveni.

Florbal se vrací, zapoj se i ty!







Tak zní heslo kampaně Českého florbalu, která má ukázat, že oblíbený sport je definitivně zpátky a v plné síle. Florbal je zpět, tréninky jsou zpět a k tomu spoustu času stráveného s kamarády.

Přijměte výzvu Českého florbalu, označujte jej na sociálních sítích, používejte hashtag #naflorbal! a pomozte znovu plnohodnotně florbal restartovat.

„Parta má své kouzlo, jde o něco neskutečně silného. Pokud se nemůžete vídat se spoluhráči a kamarády, přijdete si osamělí. Kolektiv se navzájem motivuje, pomáhá si,“ vyzývají k návratu k florbalu ambasadoři kampaně Filip Langer (český florbalový útočník a reprezentant) a Jana Christianová (hráčka Florbalu Chodov).

V rámci této kampaně zveme všechny zájemce o florbal a dobrou partu – přijďte se podívat na florbalový trénink a nezávazně si ho vyzkoušet. Právě teď je nejvhodnější čas začít! V září budete plně připraveni rozšířit řady hráčů a hráček tlučenského florbalového klubu.

Dívky! Florbal není jen pro kluky, ukažte vaše schopnosti!

Zveme děti následujících věkových skupin:

přípravka 2013 a mladší

elévové 2011–2012

mladší žáci 2009–2010

starší žáci 2007–2008

Vedení klubu děkuje všem, kteří tlučenský florbal podporují a zachovávají mu přízeň.

www.florbal-tlucna.cz

www.facebook.com/florbaltlucna

#florbaltlucna

Vlasta Růžičková

Žádné komentáře: