čtvrtek 24. března 2022

Zlato a stříbro putuje do Tanečního klubu Tlučná

Plzeň 19. 3. 2022, hala Lokomotivy, koná se soutěž Taneční skupina roku. Od brzkého rána přijíždí jednotlivé soubory, venku je dopravní zácpa, autobusy blokují provoz, auta nemají kde parkovat. Hala se plní diváky. Ještě před vypuknutím soutěže je hala zcela zaplněna. Uprostřed haly je postavena stage se speciálním tanečním povrchem, světelná rampa, silná zvuková aparatura. V 9:30 začíná soutěž, na tribuně zasedá pětičlenná porota, hudba duní a na scéně se střídají jednotlivé soubory. 

Naši Trolíci přichází na řadu kolem jedenácté hodiny. Čekáme připraveni, před námi je ještě několik souborů. Už jsme na řadě. Moderátor uvádí Taneční klub Tlučná. Trolíci nastupují a najednou je tma – hala je bez proudu. Trolíci zůstávají na scéně a čekají. Bude se tančit dál? Po chvíli se světla postupně rozsvěcují. Hudba je připravena. Trolíci tančí. Sestavu trochu zatrolili. Mohl je rozhodit počáteční výpadek elektřiny. Ale závěrečná póza se jim povedla. Závěr vynikající, všichni tleskají.  Děti poprvé tančily na světelné scéně před davy diváků a zvládly to báječně.

Po obědě je na pořadu kategorie junioři. Náš starší tým soutěží v disciplíně Latino. Jejich skladba se jmenuje Znala panna pána. Poznáte, z jakého filmu je zmíněná melodie? Naše tanečnice a tanečník nastupují v tanečních kostýmech a děvčata se střevíčky na podpatku, ještě krátký rozhovor o našem maskotu krokodýlovi, symbolu Tlučné, a už hraje hudba v rytmu samby. Při otáčkách létají třásně na šatech a fialové copánky zapletené v účesu. Přichází zvedačka, která je odměněna diváckým potleskem. Skladba končí ve tvaru srdce, závěrečná úklona a ještě moderátor stihne vyzpovídat tanečníky, jak si vystoupení užili.

Z Plzně odjíždí Trolíci se stříbrnými medailemi a skladba Znala panna pána si odváží zlato. Byl to náročný den pro všechny, ale stálo to za to. Děti byly úžasné. Letošní soutěžní sezónu zahájily dvojitým úspěchem. Dík patří i rodičům, kteří je na soutěž dopravili. Stále nás trápí vyšší nemocnost, netančíme v plném počtu a občas je to v choreografii znát.

V Tanečním klubu Tlučná se stále něco děje, naše akce a fotografie z nich sledujte na www.tktlucna.cz

Na stančenou.

Marie Zemanová

foto: Radovan Osoba

Žádné komentáře: