středa 15. června 2022

Fotbalový ročník 2021/22 končí

Až budete číst tyto řádky, bude fotbalový ročník 2021/22 uzavřenou kapitolou. V době, kdy tento článek vznikal, chyběla do skončení soutěže u dorostu a obou celků dospělých ještě dvě kola.

Starší žáci již odehráli svoji porci zápasů a obsadili solidní druhé místo. Odměnou dostali stříbrné medaile.

Mladší žáci měli ještě sehrát dvojutkání o umístění na pátém či šestém místě s celkem Kralovic, ale po oboustranné dohodě se tyto zápasy neodehrály.

Mladší a starší přípravka soupeřila s celky severní okresní skupiny o celkové třetí nebo čtvrté místo. První zápasy na domácí trávě s mužstvy Hadačky mladší přípravka a Horní Břízy starší přípravka prohrály a přestože je míč kulatý, je málo pravděpodobné, že by na hřištích soupeřů uspěly s družstvy fyzicky vyspělejšími. Vypadá to na umístění na čtvrtých místech, což je také úspěch.

Dorost si proti podzimu pohoršil, druhé místo neudržel a klesl na 5. příčku. Na podzim prohráli dvakrát, jaro už přineslo porážky čtyři a jeden zápas nerozhodný. Po odehrání zbývajících kol skončí nejhůře pátí, v lepším případě třetí.

„B“ mužstvo také opustilo první místo, přesto se drží v popředí. Ale s kádrem, kterým na jaře disponuje, to není špatné. Příležitost dostávají mladí hráči, což je přínosné.

Největší pozornost byla upřena na „A“ mužstvo. První místo po podzimu dávalo velké naděje na postup. Situace se ovšem vyvinula tak, že se rozhodovalo ve vzájemném utkání na půdě Mladotic – celku, který měl ztrátu 2 bodů. Toto důležité utkání jsme ovšem nezvládli, prohráli 2:1 a tím si přibouchli dveře k postupu za normálních okolností do I. B třídy. Návrat na 1. místo nemáme teď ve vlastních rukou a musíme doufat v zaváhání Mladotic v posledních kolech. Se soupeři, se kterými ještě hrají – v Kralovicích s místní rezervou a následně v Trnové – je to málo pravděpodobné. Musíme doufat, že budeme mít štěstí, ale nás čekají také dva soupeři, které musíme zdolat – doma Nýřany a venku Třemošná.

Postup by byl vzhledem ke 100. výročí založení fotbalového klubu pěkným dárkem.

Jaroslav Netrval

Žádné komentáře: