středa 20. března 2024

Shrnutí zimní části florbalové sezony

Florbal

S koncem zimního období se přiblížil konec dlouhodobých soutěží tlučenským florbalistům. Mladší ročníky bojující v rámci Plzeňské ligy čekají poslední zápasy se známými soupeři a poté zasloužený odpočinek. Po jarních prázdninách, kdy byla soutěž přerušena, nás čekal opravdu nabitý první březnový víkend.

Mladší žáci hostili na svém domácím hřišti týmy Rokycan, Tachova, plzeňského FbC a Goril. Zaznamenali dvě výhry, jednu remízu a jednu prohru, a i když předváděná hra není bez chybiček (trenér musí být vždy trochu nespokojený), je vidět technický i taktický růst jednotlivých hráčů a tím i celého týmu, který se tak může srovnávat s kluby, které pracují s nepoměrně větší hráčskou základnou. Zejména výhra nad týmy Rokycan a FbC, se kterými se přetahujeme o vítězství téměř každý turnaj, jistě všechny potěšila.

Tým Elévů si naposledy zahrál proti Gorilám Plzeň, Slavii Plzeň, Florbalové akademii Plzeň a Sokolu Sušice, a i když nebyl v nejsilnější sestavě, dokázal vybojovat svou letošní nejvyšší výhru 20:0. Ostatní zápasy daného soutěžního kola už tak jednoznačné nebyly, přesto elévové dokázali všechny své soupeře porazit a mohou se těšit na příští, pro letošek již poslední, turnaj. I u této kategorie jsou věci, které bude potřeba ještě vylepšit, přesto způsob hry může trenéry, hráče, a samozřejmě diváky, těšit.

Poprvé se do ligových bojů zapojili i naši nejmladší hráči, družstvo Přípravek. Jelikož naprostou většinu týmu tvoří nováčci, rozhodli se trenéři na začátku sezony nezapojit tým do dlouhodobé soutěže a nejdříve vše potřebné natrénovat. Přestože jsme na turnaj odjížděli s malou obavou, zda budeme soupeřům, kteří již zkušenosti z ligových zápasů mají, stačit, naši hráči se rychle rozkoukali, a po porážce od FbC Plzeň v prvním zápase začali soupeřům ze Sušice, Slavie Plzeň a Tachova ukazovat, že nemakali na trénincích nadarmo a zaznamenali v těchto zápasech dvě výhry a po napínavém průběhu zápasu i jednu prohru. Jak už to u takto mladých hráčů bývá, stihli během zápasu poškádlit soupeřova maskota, zjistit zásadní informace o dění na vedlejším hřišti, popovídat si se spoluhráčem nebo zamávat rodičům. Pro všechny to bylo náročné, ale zároveň se všichni shodli, že příště chtějí hrát zase.

Jak už bylo zmíněno, u všech kategorií je potřeba s hráči dále pracovat a soustředit se na jejich rozvoj a minimalizaci chyb. To je však věc, která trápí všechny trenéry napříč všemi týmy a věkovými kategoriemi. Hráčům (a zároveň i jejich rodičovské podpoře) naopak patří velké poděkování za to, jak k tréninkům přistupují a snaží se o zlepšení, které je pak v zápasech vidět, a těší nejen trenéry, ale určitě i je samotné.

Rovněž je potřeba zmínit, že florbalový klub už začíná myslet na další sezonu, a proto už vypsal termín na letní soustředění, které se bude jako obvykle konat na konci srpna ve sportovním areálu na Přimdě. Kromě toho připravujeme poprvé sportovně zaměřený příměstský tábor, který proběhne od 5. do 9. 8. 2024 v Tlučné. Jsou na něj zvány i děti, které nehrají florbal. Přihlášky na tento příměstský tábor naleznete v dohledné době na našem webu. Pokud by však někdo ze zájemců nechtěl čekat až do léta, mohou se nedočkavé děti ročníků 2013 až 2016, které by si chtěly tento sport vyzkoušet, přijít podívat na tréninky svých stejně starých kamarádů, které se konají každé pondělí od 15:30 hod. nebo v pátek od 17 hod. v tělocvičně v Tlučné.

Miroslav Urban

Žádné komentáře: