středa 4. března 2015

Florbalisté jdou do play-off

Elévové na Slavoji

Základní části florbalových soutěží se neúprosně blíží ke konci a na naše hráče tak čekají nejdůležitější zápasy sezóny. Mladší a starší žáci v této sezóně znovu bojují o nejvyšší příčky v Bohemia lize malého florbalu (BLMF).

Starší žáci se v tabulce nacházejí na vynikajícím druhém místě, kde je od nejvyšší příčky dělí jediný bod. V této soutěži letos hraje celkem osm týmů, z nichž do play-off postupuje šest nejlepších družstev. Výhodou pro týmy na prvním a druhém místě je přímý postup do semifinále. Pokud se starším žákům podaří udržet na druhém místě, ušetří si dvě čtvrtfinálová utkání, která by je nepochybně stála hodně sil. Na starší žáky čekají ještě dva turnajové dny a celkem šest zápasů. Zdaleka tedy není dobojováno a naši florbalisté se budou muset hodně snažit, aby udrželi tříbodový náskok před SKMG Staňkov.



V lize mladších žáků, kde naši svěřenci momentálně obsazují šesté místo, bojuje celkem sedm týmů a pravidla pro postup jsou stejná jako u žáků starších. V následujících šesti zápasech, které na naše hráče ještě čekají, se budou mladí florbalisté snažit vybojovat co nejvíce bodů a vytvořit si tak co nejlepší pozici pro play-off.

Čtvrtfinálová a semifinálová utkání soutěží mladších i starších žáků se odehrají 10. května 2015. Finále a zápas o třetí místo se tuto sezónu uskuteční v rámci Grand finále BLMF, 30. května v hale Lokomotivy Plzeň. Přijďte tlučenské florbalisty podpořit.

Naše nejmladší florbalové naděje, elévové a přípravka, se pravidelně účastní turnajů České florbalové unie (ČFbU). Nejmladší přípravka v této sezóně odehrála již pět turnajů, elévové jich mají za sebou šest. Přestože výsledky z těchto turnajů nejsou nejlepší, děti si každý turnaj užívají a neustále se zlepšují. Družstvo přípravky na svém posledním turnaji ve Stodě vybojovalo krásné čtvrté místo. Pro naše nejmladší kategorie je nachystána spousta dalších turnajů a přátelských utkání, o zábavu tak bude rozhodně postaráno. 

Aktuální informace, výsledky a fotografie naleznete na www.florbal-tlucna.cz

Lukáš Polívka

Přípravka ve Stodě

Žádné komentáře: