pondělí 18. června 2018

Úspěšná sezona tlučenských florbalistů



O víkendu 25.–27. 5. se představila hned 3 tlučenská družstva na 19. ročníku turnaje Florbal – SalmingNISAOPEN v Liberci. 25 dětí a 5 trenérů strávilo pod Ještědem prodloužený víkend plný florbalu a další zábavy.

Nejmladší – elévové – sehráli 8 zápasů a nakonec z toho bylo šesté místo ve skupině. Výsledky najdete zde.

Mladším žákům se dařilo lépe, hned v prvním zápase potrápili Bystřici nad Perštejnem – pozdějšího vítěze celého turnaje. Po pěti vítězstvích a třech porážkách obsadili nepostupové čtvrté místo v devítičlenné skupině. Výsledky najdete zde.

Největšího úspěchu dosáhly mladší žákyně, doplněné dvěma hráčkami klubu FBŠ Slavia Plzeň. Ve skupině obsadily druhé místo, když dokázaly porazit silná družstva Florbalová akademie Mladá Boleslav, FBC Dobruška a jedno družstvo FbŠ Bohemians. Nad jejich síly bylo jen družstvo FbŠ Bohemians zelené. Holky, přestože vedly v zápase 3:0 a později 4:1, nedokázaly i kvůli několika zraněním zápas dovést k vítězství. Když pak v semifinále jednoznačně přehrály Dobrušku 5:0, bylo jasné, že medaile nás neminou. Po těsné finálové porážce, opět od silných FbŠ Bohemians zelené, si holky odvážejí pohár a stříbrné medaile za druhé místo.

I tak je to jeden z největších úspěchů tlučenského florbalu a po sobotním zlatu starších žáků v soutěži BLMF a postupu mužů do 2. ligy BLMF se tak završila náročná, ale úspěšná sezona.

Martin Růžička

Žádné komentáře: