úterý 19. června 2018

Taneční kroužek TJ Tlučná na finále soutěže Česko se hýbe



Taneční kroužek se v pátek 1. června 2018 zúčastnil republikového finále soutěže Česko se hýbe. Letos se konalo v Praze ve sportovní hale Arena Sparta. Na rozdíl od loňského roku bylo rozděleno do dvou dnů – ve čtvrtek se soutěžilo v aerobiku a na pátek připadly gymnastika a tanec. Na páteční soutěžní den se z celé republiky sjelo více než 1 000 soutěžících s 98 skladbami.

Se skladbou Kleopatra jsme soutěžili v kategorii Tanec 8–11 let, kam se z postupových kol nominovalo 25 skladeb. Jako cíl jsme si předsevzali umístění alespoň na 13. pozici. Konkurence byla opravdu veliká a všichni jsme byli napnutí, jak dopadneme. Při vyhlašování výsledků od posledního místa se naše radost stupňovala pokaždé, kdy jsme své pořadové číslo neslyšeli. Skladba Kleopatra získala pěknou 11. příčku. Děti, rodiče i já jsme měli velkou radost z krásného umístění, které je odměnou za celoroční dřinu nás všech. Republikové finále je vyvrcholením celé taneční sezony. Na něm se ukáže úroveň jednotlivých týmů dětí z celé republiky a jak celý rok trénovaly.


Finále Česko se hýbe byla naše poslední letošní soutěž. Všechny děti musím za jejich výkony a snažení pochválit. Rok od roku se velmi zlepšují a dokazují, že jsou schopny ze sebe i ve vypjatých situacích vydat to nejlepší. Naše letošní sezona skončila velmi úspěšně a je nejlepší sezonou tohoto týmu od jeho vzniku před čtyřmi roky. Letos jsme se zúčastnili dvou soutěží na republikové úrovni – již zmíněného finále Česko se hýbe a v dubnu v Praze soutěže Děti v akci, kde děti vybojovaly zlatou medaili se skladbou Kleopatra.

Inspirací pro vznik této skladby byl stejnojmenný český muzikál. V této skladbě je zpracován příběh královny Kleopatry a římského vojevůdce Caesara. Na chvíli se přeneseme do starověkého Egypta. Příběh začíná, když Kleopatra tajně proniká do královského paláce, údajně zabalená v koberci, a končí při její korunovaci. Odkaz na video se skladbou Kleopatra a mnoho dalších informací naleznete na: www.tktlucna.cz

Marie Zemanová

Žádné komentáře: