středa 5. září 2018

Oslavy 30. 6. 2018


V sobotu 30. června po poledni proběhlo slavnostní zahájení oslav věnovaných 100. výročí založení republiky spojených s oslavami 110 let tělovýchovy v Tlučné, dětským dnem a poutí.

Na úvod nechybělo několik slov starosty Stanislava Volfa k založení republiky, která doplnil místostarosta Jan Opl o dobové zmínky z tlučenské kroniky. Následovalo vystoupení žáků ZŠ s MŠ Tlučná a s několika sestavami se představily děti z Tanečního kroužku TJ Tlučná a také gymnastického oddílu.

Krásné slunečné počasí o chvíli později dovolilo předvést se také několika parašutistům, kteří za hlasitého potlesku zkušeně dopadli do středu hřiště. Tady se následně rozeběhly disciplíny, které si pro děti připravily místní spolky. Za získané lístečky si pak soutěžící mohli na střídačce vybrat některou z připravených cen nebo volný vstup na jednu z pouťových atrakcí.

Ani ti, kteří se neúčastnili soutěží, se určitě nenudili – mohli si prohlédnout přistavené historické vozy, vyzkoušet si práci policie, hasičů či myslivců nebo se vyrazit občerstvit. Po rozdání cen byly připraveny další neméně oblíbené atrakce, a sice hasičská pěna, do které se děti nadšeně vrhly, a také letečtí modeláři, kteří při vypouštění bonbonů ze svých letadýlek proháněli děti po celé ploše hřiště. Odpolední část doplnilo ještě fotbalové utkání mladších žáků a vystoupení skupiny historického šermu Pantaleon.

Večerní program zahájilo vystoupení skupiny Original Vintage Orchestra a zpěváka Chucka Wansleyho na pódiu následované vystoupením folklorní skupiny Máj ve velkém stanu. Tam také pokračovala večerní zábava, při které k poslechu a tanci hrál Dance Band Plzeň. Po setmění skupina Pantaleon předvedla svoji ohnivou show a ve 23 hodin akci zakončil ohňostroj s hudebním doprovodem, který zachycoval průřez historickými okamžiky za 100 let trvání republiky.

Snad si každý z účastníků přišel na své a nezbývá než se těšit na další podobně zdařilé akce.

Michala Mathauserová


foto: Martin Pospíšil, Martin Steinhauser


Videoreportáž najdete tady.
autor: Martin Pospíšil


Žádné komentáře: