úterý 27. listopadu 2018

Příměstské tábory Mikroregionu Radbuza


I na příští rok připravujeme na jarní i letní měsíce příměstské tábory Mikroregionu Radbuza, na které je možné se přihlásit už od 3. 12. 2018 – jarní turnusy a od 1. 3. 2019 – letní turnusy. Díky finanční podpoře z Operačního programu Zaměstnanost se můžete těšit na dva jarní turnusy pro oblast Domažlicka (11. 2. – 15. 2. 2019) a Plzeňska (25. 2. – 1. 3. 2019) a na osm letních turnusů. Projekt má pomoci zaměstnaným rodičům školou povinných dětí vyřešit problém, jak zaopatřit své děti v době jarních a letních prázdnin.
Na děti čeká opět putování po území našeho mikroregionu, což je společným tématem pro všechny turnusy. Tábory budou zaměřeny na putování světem sportu, putování světem různých kultur a putování animovaného filmu. Maximální kapacita každého turnusu je stanovena na 30 dětí, které budou vyzvedávány na svozových místech po území mikroregionu a autobusem přepraveny do místa konání tábora.
Prozradíme, že na letních turnusech zaměřených na sport nebude chybět trenér fotbalu, softbalu, výuka tance, různá bojová umění, florbal, basketbal, ani oblíbené rybaření. Po úspěchu z letošního roku přidáme do dvou turnusů i splutí řeky Radbuzy. Při poznávání zemí různých kultur se setkáme s rodilými mluvčími a ochutnáme speciality např. anglické, francouzské, italské nebo japonské kuchyně. Na své si přijdou i děti s tvůrčími dovednostmi, pro které bude vyhrazen první letní turnus, v rámci kterého si vyzkouší animaci filmu. 
Naším záměrem není za jeden týden udělat z dětí přeborníky v daném sportu nebo jazyce, ale chceme, aby si čas strávený s námi a na území Mikroregionu Radbuza všichni pořádně užili a něco nového se dozvěděli a vyzkoušeli!
Více informací naleznete na webových stránkách www.mikroregion-radbuza.cz a na našich facebookových stránkách.
Text k uveřejnění zaslal Mikroregion Radbuza

Žádné komentáře: