středa 9. ledna 2019

Vánoční jarmark 2018


V sobotu 15. prosinec 2018 se v obci již poněkolikáté na prostranství před bývalou malou budovou základní školy konala tradiční předvánoční akce, kterou pořádala Komise kulturně společenská a sportovní (KKS, dřívější KPOZ). 
Stánky se otevřely ve 12 hodin a samotný kulturní program zahájil úvodním slovem starosta Jan Opl ve 13 hodin. Poděkoval všem účinkujícím, stánkařům a také těm, kteří se na akci podíleli, přítomným popřál krásné prožití vánočních svátků, vše nejlepší do nového roku 2019 a poté pozval na pódium první účinkující. Těmi byli žáci ZŠ s MŠ Tlučná, kteří si společně s pedagogickým sborem již tradičně připravili několik vánočních písní. Následovalo vystoupení kapely nazvané Tlučňáci pod vedením Jiřího Skřivana, která byla na několik písní doplněna i o několik členů z řad místních skautů vystupujících na Štědrý den v kapličce. Jednalo se o jejich první vystoupení, které rozhodně mohou považovat za vydařené.
Dalším vystupujícím byl dětský pěvecký sbor působící při opeře Divadle J. K. Tyla v Plzni, který také předvedl několik nacvičených písní. Na podiu ho vystřídala folklorní skupina Máj, která zpěv dudáků opět doprovodila i tanečním vystoupením. Závěr programu patřil skupině Kroky Michala Davida, která zahrála všechny hity Michala Davida, které mezi lidmi téměř zlidověly. Závěr programu potom patři skupině historického šermu Pantaleon, která předvedl dechberoucí ohnivou show.
V průběhu celého odpoledne se účastníci mohli občerstvit a případně si koupit nějakou drobnost u několika stánků, nechyběl např. trdelník, Pappa Coffe, klobásy, perníky, svařák z tlučenské vinotéky, skautský stánek s nealko punčem, medovina, Radosti Nepálu, marmelády, ruční výrobky...
Akce se vydařila, dokonce i počasí vyšlo pořadatelům vstříc, a tak nezbývá než se těšit na další ročník, který proběhne v sobotu 14. prosince 2019.

Michala Mathauserová


foto: Tomáš Mathauser, Martin Steinhauser


Videoreportáž najdete tady.
autor: Martin Pospíšil

Žádné komentáře: