neděle 6. ledna 2019

Mikulášská 2018


Ani v roce 2018 nechyběla na programu tradiční předvánoční akce pro děti, a sice Mikulášská, která se tentokrát konala v sobotu 1. prosince. Akci pro obec opět uspořádali skauti a skautky ze střediska Krokodýl Tlučná, hudbu zajistil p. Kopejtko s dcerou Karolínou a dějištěm byla Restaurace Na Hřišti.

Už před půl třetí se restaurace začala pomalu zaplňovat a program byl zahájen tradičním přivítáním a na rozcvičení hrou Čertík říká. A protože všichni netrpělivě očekávali příchod Mikuláše, který mohl dorazit kdykoliv, neponechali jsme nic náhodě a hned jsme se dali do učení společné básničky. Stačilo několik zopakování a byli jsme připravení. Pak dostaly děti prostor, aby roztančily parket, který náležitě využily. Taneční nálady jsme využili a naučili je tančit mikulášskou a následně i klasickou verzi mazurky. V další části se děti rozdělily na mladší a starší. A zatímco mladší děti si předávaly horký brambor, starší hádali, kdo má za zády schované andělské peříčko.

Hry byly v plném proudu, když v tom do sálu vběhli čerti. Naštěstí nestihli způsobit moc velký povyk, protože hned za nimi kráčel anděl s Mikulášem, který si své pomocníky náležitě umravnil. Mikuláš se s dětmi přivítal, vyslechl si společnou básničku a pak už dal pokyn k rozdávání dobrot, zatímco se sám věnoval dětem, které sebraly odvahu zazpívat mu na mikrofon. A když byly zásoby dobrot pomalu rozdány, Mikuláš si ještě nechal slíbit, že děti budou po celý rok hodné a přislíbil, že si to dorazí zkontrolovat. Děti mu poděkovaly, zamávaly na cestu a pak dostaly chvilku čas na ochutnání dobrot.

Program ale odchodem Mikuláše nekončil a děti tak ještě mohly čertům nasbírat dřívka do ohně, 10 odvážných rodičů se s dětmi zúčastnilo soutěže o nejdelší oloupanou slupku z mandarinky a na závěr nechybělo ani oblíbené hledání čertího ocásku, který pomáhali schovávat rodiče.

Příjemné odpoledne jsme potom zakončili poděkováním rodičům i dětem a pozvánkou na březnové Maškarní. Na viděnou příště!

Michala Mathauserová

foto: Tomáš Mathauser

Žádné komentáře: