úterý 19. března 2019

17. ročník Memoriálu Václava Kouřila a Karla Cepníka ve sportovní gymnastice


Dne 10. 3. 2019 se v tlučenské tělocvičně konaly již po sedmnácté největší gymnastické závody na území okresu Plzeň-sever. Sešlo se zde 112 děvčat a 2 chlapci, aby poměřili své dovednosti ve sportovní gymnastice. Závody se konají každoročně na počest tlučenských sportovců Václava Kouřila a Karla Cepníka, kteří byli sportovním vzorem několika generací a těmito závody se oddíl sportovní gymnastiky v Tlučné snaží navázat na jejich odkaz.

Organizátorem závodů byla TJ Tlučná a Oblastní asociace sportu pro všechny Plzeň-venkov za podpory OÚ Tlučná.

Závodu se zúčastnily děti z oddílů sportovní gymnastiky z tělovýchovných jednot Tlučná, Nýřany, Chrást, Zruč-Senec a středočeského Dobříše, které závodily v 8 kategoriích, jak v soutěži jednotlivců, tak i družstev.

V kategorii předškolních dětí soutěžilo celkem 16 děvčat ve třech disciplínách. Zde domácí oddíl nezískal žádné přední umístění, ale děti jsou velkou nadějí do budoucnosti, soutěží totiž v této kategorii prvním rokem.

V kategorii nejmladších žákyň (1. třída) bojovalo o umístění 13 děvčat, zde naše družstvo ve složení Ema Hečlová, Anna Koudelková a Vanessa Jiránková obsadilo 3. místo.

V nejpočetnější kategorii mladší žákyně I soutěžilo 31 děvčat.  Zde nám svým umístěním udělala radost Barbora Krátká, která ve velké konkurenci obsadila krásné 2. místo. V této věkové kategorii cvičili také 2 chlapci a tlučenský Ladislav Podhorec zvítězil nad svým o dva roky starším soupeřem ze Zruče.

Další početná kategorie byla mladší žákyně II, ve které cvičilo celkem 25 děvčat. Zde jsme opět získali krásné 2. místo zásluhou Nicol Baumrukrové a potěšilo také 5. místo Eleny Emy Podhorcové. Zde družstvo děvčat, doplněné o Markétu Špachmannovou, obsadilo 2. místo.

V kategorii starší žákyně III soutěžilo 11 děvčat a zde úspěch tlučenské gymnastiky podtrhla vítězstvím Kateřina Lišková a v soutěži družstev spolu s Klárou Kordovou a Natálií Burdovou také zvítězily.

V kategorii starších žákyň IV zazářila domácí Nikola Svatošová, která své soupeřky jasně porazila. Zde ji v soutěži družstev doplnily Tereza Hrabáková a Lenka Lacinová a společně získaly opět 1. místo v soutěži družstev.

V poslední kategorii dorostenek soutěžilo již pouze 5 děvčat, zde zvítězila Aneta Boudová z Chrástu.
Jak již bylo v úvodu zmíněno, závody se konaly za podpory Obecního úřadu Tlučná, který věnoval závodníkům na čelních místech plyšového tlučenského krokodýla. Zkrátka nepřišli ani ostatní soutěžící a každý obdržel od pořadatelů malý věcný dárek.

Závěrem bych chtěl poblahopřát všem zúčastněným závodníkům k jejich sportovním výkonům, popřát jim mnoho zdaru v tréninku a hodně úspěchů v následujících závodech. Chtěl bych také poděkovat a ocenit práci rozhodčích a všech, kteří pomáhali s organizací závodu. A budeme se těšit na další ročník Memoriálu Václava Kouřila a Karla Cepníka ve sportovní gymnastice zase za rok.

Pavel Liška

Žádné komentáře: