středa 26. června 2019

Co je nového u hasičů?


MLADÍ HASIČI ZABODOVALI V ČEMINECH   
4. května 2019 vyrazilo jedno družstvo mladších a jedno družstvo starších dětí na soutěž v požárních útocích do Čemin. Přestože počasí nebylo nejlepší, mladí hasiči svoji letošní premiéru v této královské disciplíně všech hasičů zvládli na jedničku. 

Starší družstvo si přivezlo pohár za 2. místo a mladší družstvo obsadilo také krásné 3. místo.
ZADAŘILO SE NÁM I V HEŘMANOVĚ HUTI 
8. května 2019 vyrazila čtyři družstva reprezentující SDH Tlučná na další soutěž, tentokrát do Heřmanovy Huti. 
Závodilo se v netradičním požárním útoku. Každé družstvo vyslalo jednoho zástupce, a ten si vylosoval uzel, který následně uvázal. Po splnění tohoto úkolu vyběhlo celé družstvo k základně, kde se vybavilo potřebným nářadím a provedlo požární útok. 

Naše družstva obsadila 7. místo v kategorii mladších dětí, 2. místo v kategorii starších dětí, 2. místo v kategorii mužů a 1. místo v kategorii žen. 

CO VLASTNĚ DĚLAJÍ MLADÍ HASIČI, KDYŽ NESOUTĚŽÍ? 
Mladí hasiči se sice většinu času věnují zdokonalování svých schopností a přípravě na soutěže, avšak nejsou to jejich veškeré aktivity. Každý mladý hasič také rozšiřuje své znalosti v oblasti požární ochrany tím, že plní odznaky odborností. Letos 17. dubna zkoušky odborností složilo 20 dětí. Další povinností mladých členů je pečovat o prostory klubovny, ve které se scházejí – kolektiv celkem odpracoval více než 100 brigádnických hodin. Po vší námaze na trénincích si proto mladí hasiči rádi uspořádají turnaj v deskových hrách nebo si užijí míčové hry. Pod článkem přinášíme fotografickou ochutnávku z naší činnosti v sezóně 2018/ 2019 a těšíme se, co nám přinese ta další. 

ZBIROŽSKÉ TATROVÁNÍ
Zbirožské tatrování je každoroční akce, která spojuje dohromady výstavu a předvedení vozidel Tatra se soutěží ve výměně předního kola nákladního automobilu Tatra v co nejkratším čase. 
Návštěvníci měli příležitost prohlédnout si trvalou výstavu historických hasičských vozidel v interiérech HZS Zbiroh, požární automobily Tatra, které dovezli přímo zástupci sborů, v nichž tyto vozy působí, a také osobní automobily této značky. Veřejnosti se otevřela i expozice civilní obrany a dynamické ukázky předvedly složky IZS. Záchranáři-lezci zachránili osobu z budovy pomocí slaňování, policie zasáhla proti agresivnímu pachateli a hasiči předvedli použití zbrusu nové Tatry Titan. 
Zástupci SDH Tlučná se již po několikáté zúčastnili tatrování s Tatrou 815, která slouží místní zásahové jednotce.

Jitka Holá

foto: Jitka Holá, Václav Loužek


Žádné komentáře: