úterý 25. června 2019

Jaké bylo soutěžní jaro v Tanečním kroužku?

 

Od března jsme pokračovali v dalších soutěžích pohybových skladeb.

Z krajské soutěže v Plzni O nejlepší pohybovou skladbu jsme se skladbou Na indiánské výpravě přivezli zlatou medaili a postoupili na republikové finále do Opavy. Skladba Upíří akademie obsadila 3. místo.

Soutěž Děti v akci v Praze přinesla sestavě Na indiánské výpravě 3. místo a Upíří akademii 1. místo.
V květnu jsme pořádali V. ročník Soutěže pohybových skladeb Tlučná v místní tělocvičně. Soutěž skladeb jsme letos obohatili o soutěž jednotlivců. Akce se zúčastnilo 13 krásných skladeb z týmů z Tlučné, Nýřan, Stodu, Zruče a Líní. Skladby byly různého tanečního žánru a některé byly i gymnastické. Obě domácí sestavičky, Indiáni a Upíři, vytancovaly zlato.

V jednotlivcích se ve čtyřech věkových kategoriích zúčastnilo 69 soutěžících s následujícími výsledky:

I. kategorie: 1. Michaela Voborníková, 2. Nikol Krapf a o třetí místo se podělila Aneta Šilhánová a Eliška Hájková
II. kategorie: 1. Barbora Čechová, 2. Ema Hečlová, 3. Elena Lochnerová
III. kategorie: 1. Klára Soukupová, 2. Adéla Ciblová, 3. Anna Vlčková (Nýřany)
IV. kategorie: 1. Adéla Candrová, 2. Marika Chovančíková, 3. Karolína Görnerová
Chlapci Štěpán Lochner a Ladislav Podhorec si odnesli stříbrnou medaili. Ve starší kategorii pak bylo výsledné pořadí: 1. Jakub Kolman, 2. Ondřej Karpíšek (Líně) a 3. Michal Jaroš (Líně).

25. 5. jsme vyjeli do Litoměřic na Republikovou přehlídku pohybových skladeb. Přehlídky se zúčastnilo na 500 tanečníků z celé ČR od 5 do 78 let. Všechny skladby byly rozmanité a moc krásné. Nejvíce nás oslnila skladba seniorů, kteří i přes svůj věk opravdu váleli.  Dětičky za své krásné vystoupení dostaly dárečky, diplom za účast a hlavně si všechny odvezly ZLATÉ MEDAILE.

Republikové finále ČSH v Praze
6. 6. jsme vyrazili na finále soutěže Česko se hýbe. V letošním roce byla tato soutěž rozdělená na výkonnostní třídy A, B. Obě naše skladby byly zařazeny do výkonnostní třídy A – tedy pokročilé.
Naše skladba Na Indiánské výpravě (věk. kat. do 8 let) si z počtu 10 skladeb (A+B) odvezla pěkné 4. místo. Skladbě Upíří akademie (věk. kat. 11–13 let), která měla obrovskou konkurenci, připadla 17. příčka z počtu 30 skladeb (A+B). 

Víkendové soustředění v tělocvičně
Ve dnech 7.–9. 6. se konalo v místní tlučenské tělocvičně taneční soustředění. Zúčastnily se děti z týmu ZŠ Líně a děti z tanečního kroužku TK TJ Tlučná. Čtyři trenérky se postaraly o program pro 59 dětiček ve věku 5–16 let. O to, aby nám nekručelo v bříškách, se nám postaraly maminky, které nám připravovaly chutné snídaně, svačinky a večeři. Na obědě jsme oba dny byli v restauraci Na Schůdkách. Sobotním překvapením pro děti byla bývalá tanečnice společenských tanců Markéta Vosyková, která v těchto tancích závodně soutěžila za TK 1976 MOST. Letošním tématem soustředění bylo ROČNÍ OBDOBÍ. A tak se konaly hry na téma jaro, léto, podzim a zima. Nejvíce si děti užily zimu, kdy při vedru 28 stupňů stavěly sněhuláka. Nemohla chybět ani tradiční stopovačka, která byla zakončena zmrzlinou. Soustředění se moc povedlo, zažili jsme spoustu zábavy, her a tance. Děti i trenéři si to moc užili. Těšíme se na další.

Ještě před sebou máme nějaké akce, o kterých napíšeme v příštím vydání zpravodaje. Na závěr chceme poděkovat všem našim dětičkám a rodičům za krásnou sezonu 2018-2019.

Pěkné léto a krásné prázdniny nejen našim dětičkám, ale všem Tlučeňákům.

Miluše Petráková, Simona Vašáková, Marie Meszárošová

Žádné komentáře: