pondělí 24. června 2019

Konec sezony ve znamení neligových turnajů

V neděli 5. 5. pořádal tým Tachova florbalový turnaj Play For Joy pro mladší žáky a o týden později v sobotu 11. 5. další, tentokrát pro přípravku. Naši hráči si vedli skvěle v obou kategoriích. Úspěšnější bylo družstvo přípravky, které si odvezlo bronzové medaile.

 
foto: Daniel Roud

O víkendu 18.–19. 5. proběhl v Plzni tradiční turnaj Fat Pipe Open. Z našich družstev se dařilo hlavně starším žákyním, které posílené o dvě hráčky FBŠ Slavia Plzeň vybojovaly bronz. Přípravka došla až do čtvrtfinále a elévové skončili v šestnáctifinále.

 foto: Martin Růžička

V sobotu 18. 5. muži B vyhráli v Nezvěsticích finále Regionální ligy BLMF = Bohemia liga malého florbalu 2:0 a 4:3 proti IBK PÄNDY a tím si zajistili postup do 3. ligy.

  foto: Adam Petrák

Ve dnech 31. 5.–2. 6. se konal již dvacátý ročník turnaje Florbal – Salming NISAOPEN v Liberci. Tlučnou reprezentovaly dva týmy florbalistů, kategorie přípravek a mladších žáků. Přípravkáři odehráli pět zápasů v základní skupině, všechny zápasy vyhráli a s přehledem postoupili do skupiny šesti nejlepších týmů své kategorie. Po pěti zápasech, které odehráli s maximálním nasazením, obsadili zasloužené čtvrté místo. Mladší žáci rovněž postoupili ze základní skupiny bez jediné prohry. Z play-off byli vyřazeni až ve čtvrtfinále týmem z Tachova, přesto bojovali do úplného konce. 

 
foto: Pavla Horová 

Na konci června při příležitosti ukončení sezony se všichni členové oddílu spolu s rodiči sejdou na akci Laser Game v Plzni. Financování této hry je zcela v režii sponzora klubu, za což mu patří velké díky.

Závěr florbalové sezony se vydařil ve všech kategoriích, hráči i trenéři si mohou užít zasloužené volno a na konci prázdnin se všichni sejdou na tradičním florbalovém soustředění, které se bude konat už po deváté a opět ve sportovním areálu na Přimdě.

Děkujeme všem, kteří se florbalu věnují neúnavně po celou sezonu, obětují svůj volný čas a jsou vždy k dispozici. V první řadě jsou to trenéři, bez kterých by oddíl nefungoval, ale stejně tak i rodiče, kteří svoje ratolesti podporují ve sportovní činnosti. Přejeme všem příjemné prožití prázdninového odpočinku a v září se opět všichni sejdeme v tlučenské tělocvičně posílení o nové hráče.
 
Jana Kňourková, Vlasta Růžičková

Žádné komentáře: