sobota 22. června 2019

Závodní sezona kynologů zahájena na výbornou

Členové ZKO Tlučná úspěšně zahájili startovní sezonu r. 2019 a mohou se pochlubit velice pěknými výsledky. Ve dnech 30.–31. 3. se uskutečnil 1. kvalifikační závod v Roudnici nad Labem, kterým se závodníci nominují na mistrovství republiky všech plemen, které se v letošním roce koná ve dnech 15.–16. 6. v Horní Bříze.

V Roudnici nad Labem nastoupili na start naši členové p. Kateřina Müller se svojí fenou Kizzy vom Falkenstock a předseda ZKO p. Jaroslav Kučera s Maik Mi-JI, ukázali, co se svými svěřenci umí, jak jim to spolu „na place“ ladí a probojovali se na stupně vítězů – Katka s Kizzy krásné 2. místo a Jarda s Maikem 3. místo. Krásná práce a úžasná podívaná na obě dvojice, a hlavně zajištěná účast na mistrovství republiky.

Naše další členka p. Ludmila Skokanová s fenou Jagira Aykmar nastoupila na závodní plac o týden později a v Bochovicích si s Jagirou vybojovaly 4. místo. Medaile sice „bramborová“ a bronz unikl jen o „malý psí chloupek“, ale nominace na Mistrovství republiky v Horní Bříze je potvrzena, a o to jde především.

O finiš závodního startu jara se postaral p. Hynek Procházka a jeho Say Holubí dům, když na mistrovství republiky plemene rotvajler v Přestavlkách vybojovali krásné 2. místo a zajistili si tím účast na Mistrovství světa v Dánsku.

Nominace na mistrovství republiky a mistrovství světa se podařily podle představ. O tom, jak se na závodní cestě našim úspěšným členům dařilo dále, Vás budeme informovat a věříme, že nějaké medaile přivezeme. Držte nám palce.


Jitka Davídková

Žádné komentáře: