neděle 16. června 2019

Senioři sportovali


Začalo to propozicemi pro Sportovní hry seniorů Plzeňského kraje 2019, které dostala naše předsedkyně Emilie Loužková. Tak ji napadlo, že by členové naší ZO SPCCH mohli zapracovat na svém těle a duchu. Dali jsme dohromady jeden tým mužů a jeden tým žen.

14. května 2019 ráno jsme vyrazili do Plzně do hokejbalové haly k plnění soutěžních disciplín, které pořádala krajská rada seniorů s podporou TOTEMu z. s. Za tým žen soutěžily Emilie Loužková, Marie Brodská, Jaroslava Faitová, Zdeňka Mlnaříková, Zdeňka Bláhová. Za tým mužů nastoupili Karel Liška, Miroslav Fait, Bohuslav Michálek, Bohuslav Novák a Karel Wintrle. Rozhodčí žen byla Zdeňka Rybárová, rozhodčí mužů Ladislav Loužek. Vedoucí výpravy byla Jana Lišková, která organizovala, fotografovala a pomáhala.

Soutěžilo se v 10 disciplínách – např. hod míčkem na koš, šipky do terče, bollo ball, hod míčkem na cíl, hod na dálku, běh. Všichni naši soutěžící dali do soutěže své síly, bojovnost i srdce tak, že získali diplomy za první, druhé i třetí místo. Dokázali, že ani dříve narození ještě nepatří, jak se říká, do starého železa.

Do dalších sportovních aktivit přejeme všem, kteří to mohou zvládnout, hodně zdraví a úspěchů.


Věra Tomášková

foto: Jana Lišková, Jaroslava Faitová

Žádné komentáře: