čtvrtek 4. července 2019

Fotbalový ročník 2018/2019 končí

Navzdory tomu, že mládežnická družstva TJ Tlučná v právě končícím fotbalovém soutěžním ročníku 2018/19 hrála dobře a ostudu oddílu kopané neudělala, celkový dojem se hodnotí podle úspěchu mužstva dospělých, a tady jsme díru do světa neudělali.

Katastrofální podzim se ziskem pouhých čtyř bodů byl zarážející a znamenal poslední místo. Nejméně vstřelených branek a nejvíce obdržených nedávalo velkou naději na záchranu soutěže. Museli jsme něco udělat a pokusit se o zázrak.

Vrátil se hrající trenér Michal Vašák, přišli někteří zkušení hráči. Jaro bylo z pohledu výsledků a výkonů lepší podzimu, ale nevyvarovali jsme se některým hluchým místům. Byly zápasy, na které se dalo koukat, ale rozhodla prohra v posledním zápase na hřišti Volduch, která znamená po sedmi letech návrat z I. B třídy do okresního přeboru.

Raději z jiného soudku. Zastavme se u výsledků mládežnických celků. Dorost s hráči mladších ročníků (ještě dva roky budou hrát pospolu) se přes některé výpadky pohyboval v horních patrech tabulky, aby v konečném účtování obsadil nejhůře 5. místo. Škoda, že se v posledním zápasu se soutěžním ročníkem rozloučil prohrou 2:4 s Touškovem.

Starší žáci za celý ročník okusili hořkost porážky pouze dvakrát a soutěž vyhráli, a tím se stali přeborníky okresu Plzeň-sever, což je pěkný počin a za předváděné výkony zaslouží pochvalu.

Mladší žáci předváděli též pěkné výkony a s přehledem vyhráli skupinu jih. V boji o celkové umístění nestačili v semifinále na celek Kralovic a po dvojzápase s Třemošnou nakonec obsadili na Plzni-severu 4. příčku.

Starší přípravka obsadila ve své jižní skupině místo sedmé a s družstvem Trnové hrála o konečné 13. a 14. místo. Ze vzájemného dvojzápasu odešla dvakrát poražena a patří jí místo čtrnácté.

Mladší přípravka byla úspěšnější, obsadila 3. místo na jihu a o umístění na okresní úrovni se utkala s celkem Žihle. Oba dva zápasy zvládla na jedničku, tedy 5. místo celkově, což představuje velice pěkné umístění.

Oddíl kopané Vám přeje hezké léto a pěknou dovolenou a těší se se všemi příznivci koncem srpna na shledání na hřišti V Rybníčkách, doufejme s lepšími výsledky a hrou hlavně „A“ mužstva.

Jaroslav Netrval

Žádné komentáře: