sobota 6. července 2019

Pouťová slavnost 2019


V sobotu 29. června se v areálu fotbalového hřiště konala pouťová slavnost, která i přes tropické počasí přilákala velké množství návštěvníků.

Program zahájil slavnostní nástup historické skupiny z budoucí partnerské obce Floβ, která s dovolením starosty vystřelila několik slavnostních salv. Členky spolku také přivezly soudky piva od tamějšího sládka, kterým si následně starosta Jan Opl a jeho německý protějšek Günter Stich připili a společně ho pak roznášeli přítomným. A nutno podotknout, že 60 litrů zmizelo jako nic. 😊

Dále nechyběla vystoupení Tanečního kroužku TJ Tlučná, Tanečního klubu Tlučná a také gymnastického oddílu, která se zajisté líbila nejen domácím, ale i hostům. Stejně tak mělo úspěch taneční a pěvecké vystoupení folklorní skupiny Máj. I přes drobné technické potíže v počátcích, které lze skupině hrající pouze příležitostně jistě odpustit, se vydařilo také vystoupení kapely Tlučňáci.

Na své si přišly i děti, pro které si místní spolky připravily různé disciplíny. Za lístečky získané splněním si pak mohly vybrat sladkost nebo vstup na některou z přistavených pouťových atrakcí. Ani letos nechyběli oblíbení modeláři, kteří děti prohnali po ploše se svými letadýlky sypajícími bonbony a závěrečné řádění v pěně, kterou přichystali hasiči.

Během dne si návštěvníci mohli prohlédnout také přistavené historické modely motorek, expozici dravců a využít bohatou nabídku občerstvení.

Ve 20 hodin potom ve stanu začala taneční zábava. Hrál opět Dance Band Plzeň, a přestože ze začátku se na parket nikdo moc nehrnul, nakonec se lidé přeci jen odvážili a celý ho zaplnili.

Kolem 22. hodiny se předvedla se svou krásnou ohnivou show skupina historického šermu Pantaleon a bujná zábava pak pokračovala až do 2. hodiny ranní, kdy se některým z účastníků ani nechtělo domů.

Panovala dobrá nálada, počasí krásně vyšlo, co víc si přát.

Závěrečné poděkování tedy patří všem, kteří se na přípravách této akce jakkoliv podíleli, a stejně tak návštěvníkům, kteří si ji zajisté užili.

Michala Mathauserová

foto: Jan Opl, Harald Meierhöfer


autor: Martin Pospíšil

Žádné komentáře: