pondělí 4. listopadu 2019

Fotbal po prázdninách

Soutěžní fotbalový ročník 2018/19 skončil v propadlišti dějin a pro tlučenský oddíl, vyjma mládežnických celků, moc úspěšný nebyl. A mužstvo po několika letech opustilo I. B třídu a spadlo do okresního přeboru.

Nezbývá nám teď nic jiného, než se vyhrabat zpět mezi mužstva hrající krajské soutěže, kam Tlučná historicky určitě patří.

Jednoduché to nebude, na Tlučnou se bude každý soupeř chtít vytáhnout. Budou se hrát i čtyři derby zápasy (Nýřany, Líně, Zbůch, Sulkov) a ty mají svá specifika.

Samozřejmě rozhodčí budou mít také okresní úroveň. Diváci k nám budou nepřející a někdy až fanatičtí, ale s tím vším se budeme muset vyrovnat a poprat, jinak nemáme šanci uspět.

Již úvodní dvě kola všechny tyto předpoklady naplnila. První kolo a utkání s rezervou Horní Břízy znamenalo na jejich hřišti porážku 3:2. A po druhém kole máme na našem kontě pouze jeden bod za porážku na pokutové kopy na trávě v Ledcích.

Další dvě kola již přinesla kýžená vítězství. Kontakt s čelem tabulky jsme neztratili, ale je to pouze začátek. Stále máme na čem pracovat, aby se výkony zlepšovaly a odstranily se neduhy ve hře. Základem je ovšem stoprocentní nasazení, bez kterého to nepůjde.

Nábor fotbalistů
Vážení, pokud máte doma chlapce, kteří by chtěli zkusit hrát kopanou, rádi je uvítáme na našem stadionu. Máme v přípravě kluky od 4 let věku.

Na hřišti je přítomen správce nebo v době tréninků v odpoledních hodinách i trenéři či vedoucí jednotlivých mužstev, kteří Vám ochotně podají podrobnější informace.

Když na pár hodin opustí telefony či počítač, možná že objevíte ve svém potomkovi skryté vlohy.

Jaroslav Netrval

Žádné komentáře: