pondělí 4. listopadu 2019

Taneční kroužek vyrazil na letní soustředění


Taneční kroužek se společně s florbalovým oddílem poslední prodloužený víkend v srpnu vydal na soustředění na Přimdu.

Na soustředění se s dětmi, tak jako každý rok, začínáme připravovat na další taneční soutěžní sezonu. Pět dní bylo naplněných tancem různého žánru, posilováním, trénováním kondičky, ale i protahovacích cviků na uvolnění bolavého těla po trénincích. 😊

Také jsme si užili spoustu zábavy a legrace při různých hrách a soutěžích, děti soutěžily v družstvech, která byla na konci soustředění vyhodnocena, a děti si domů odvezly pěkné ceny. Soutěž jsme měli také v šipkách, ve stolním fotbale, v kulečníku a ve skákání přes švihadlo. Dále jsme navštívili bazén, vystoupali jsme na zříceninu hradu Přimda, kde jsme čekali na západ sluníčka. Starší děti si prověřily své síly a schopnosti v orientačním běhu po okolí Přimdy. I když jsme na Přimdě byli už poněkolikáté, vždy pro děti připravíme nové aktivity.

Počasí nám po celou dobu soustředění přálo, a tak děti nebyly jen uzavřené v tanečním sále, ale užily si i čerstvého vzduchu na procházkách nebo i při cvičení v přírodě a na hřišti.

Bohužel čas utíkal rychle a byl tu poslední den, kdy jsme zabalili, uklidili a museli domů.

Nikomu se domů moc nechtělo, a tak se budeme těšit na další rok.

Děkuji Kateřině a Markétě, že si udělaly v neděli čas a na celý den za námi přijely. Markéta se starší věkovou kategorií začala nacvičovat choreografii na sezonu 2019-2020.

A je tu září, začala další soutěžní sezona a my začali trénovat.
Taneční kroužek má dvě věkové kategorie dětí I. 5–9 let, II. 10–16 let

Trénujeme v tělocvičně ve středu a v pátek.

Kdybyste měli zájem o tanec (jednoduché choreografie na různé žánry hudby, street dance, standardní a latinskoamerické tance), můžete se přijít podívat na trénink. Rádi přivítáme chlapce.

Od ledna nás čekají soutěže pódiových skladeb CSH ve školách plných zdraví (19. 9. 2019 jsem se účastnila semináře v Praze, kde jsem se dozvěděla o nových pravidlech soutěže CSH pro rok 2020), dále soutěže Děti v akci, Y-CUP, O nejlepší pohybovou skladbu, Pódiové skladby v Tlučné. A třeba se objeví i nějaká nová soutěž, kde jsme ještě nebyli a můžeme ji vyzkoušet.

Miluše Petráková, Simona Vašáková, Marie Meszárošová

foto: Radek Šedivý

Žádné komentáře: