pondělí 4. listopadu 2019

Jak funguje pobočka YMCA v Tlučné


Pracující skupina Sluníčko v Tlučné působí již třetím rokem jako pobočka plzeňské YMCA. YMCA je největší světová křesťanská organizace pro děti a mládež, která v tomto roce slaví 175. výročí od založení. Kromě křesťanských hodnot chceme dětem předávat pozitivní vztah ke svému okolí a skrze naše kurzy se v současné době soustředíme na výuku angličtiny s rodilými mluvčími z Ameriky. V nedávné době skupina Sluníčko pořádala v hasičské zbrojnici s podporou obce Tlučná Lego Párty. Zájem o akci byl opravdu vysoký. Bylo zaregistrováno přes 80 dětských stavitelů, každý z nich mohl obejít stanoviště, kde se vyrábělo, malovalo na obličej, stavělo z lega, každý stavitel mohl také vyzkoušet svou fyzickou zdatnost na opičí dráze. V neposlední řadě zazněl příběh dvou stavitelů. Dětem vyšli vstříc i tlučenští dobrovolní hasiči, kteří jim ukázali hasičská zásahová vozidla.

První týden prázdnin se v Tlučné uskutečnil tábor s tématem Neuvěřitelný závod (The Incredible Race). Děti cestovaly ze světadílu na světadíl a o každém se mnohé naučily. Tábora se zúčastnilo 25 dětí a bylo jim k dispozici 12 vedoucích, kteří měli připravený pestrý program. Tento tábor byl zaměřen, kromě jiného, na výuku anglického jazyka naprosto přirozenou formou a bylo na něm 7 rodilých mluvčí, kteří s dětmi trávili čas. Na tábor letos, stejně jako minulý rok, zavítala Policie ČR, která měla pro děti připravený program. Policisté mimo jiné nechali děti sedět na motorkách, spustit majáky, povídali si s nimi. Věříme, že si děti jejich návštěvu velmi užily. Tábor mohl letos navíc poskytnout vyšší komfort než v loňském roce, díky daru od obce Tlučná jsme mohli pořídit stan, sportovní vybavení a také stolní hry pro děti.

Od září jsou otevřeny tři kurzy anglického jazyka: pro děti od 3 do 6 let, pro starší děti od 6 do 15 let a v neposlední řadě kurz pro dospělé. Všechny kurzy jsou vedeny hravou formou, děti vyrábějí, hrají si, společně s námi dělají vědecké experimenty, společně zpíváme, bubnujeme, a to vše v anglickém jazyce.

Pro více informací můžete navštívit webové stránky YMCA v Tlučné  nebo se můžete podívat na facebookové stránky Sluníčko Tlučná.
Věra Burianová

foto: Magda Kucová

Žádné komentáře: