pondělí 4. listopadu 2019

Taneční klub Tlučná tančil ve Střelských Hošticích


Letos se Taneční klub Tlučná vydal na 8denní letní taneční soustředění do Střelských Hoštic, které proběhlo v termínu 17. 8. – 24. 8. 2019. Soustředění se účastnily zatím pouze děti ze Zorra spolu se mnou a Míšou Jeníčkovou.

Po příjezdu do areálu školy v přírodě jsme byli příjemně překvapeni.

Čekalo nás krásné ubytování ve čtyřlůžkových pokojích, každý se sociálním zařízením, a perfektně vybavený areál. Ale hlavně jsme si mohli vybírat ze čtyř prostorných tanečních sálů. Postupně jsme všechny vyzkoušeli a byli jsme spokojeni.


Tréninkový program jsme měli nabitý od rána do večera. Probíhal ve čtyřech fázích: před snídaní běh kolem areálu a ranní rozcvička, dopolední 2,5hodinový trénink, odpolední 2,5hodinový trénink a večer ještě švihadla a strečink.

Samozřejmě jsme jen netančili, ale i relaxovali. Každý den jsme se při poledním klidu koupali v řece Otavě. I když byla voda studená, děti to neodradilo a nadšeně se do ní vrhaly.


Jeden den jsme se naučili cup song (hru s kalíškem), na který jsme si vyrobili vlastní hudební nástroj. Další den proběhla recesiáda, na kterou dospěláci připravili pro děti několik stanovišť s úkoly – házení šipkami do terče, prolézání lanové opičí dráhy atd. Nejprve soutěžily děti a potom jsme si úlohy prohodili. Děti stopovaly čas a rozdávaly body a dospěláci závodili. Středeční večer jsme zakončili posezením u táboráku, opékali jsme kýtu na rožni, děti opékaly topinky i buřty a vše doprovázel přednes skvělých básniček, které děti samy složily.


Čtvrteční odpoledne jsme vyrazili na výlet na nedaleký hrad Rabí. Hrad jsme si užili i s komentovanou prohlídkou a úžasným promítáním ve sklepení hradu. Měli jsme možnost
spatřit i živé hradní dravce, kteří se nám vznášeli nad hlavami. Vše jsme zakončili nákupem suvenýrů a trdelníků.

Na závěr celého soustředění nás čekal slavnostní večer, na kterém děti předvedly vše, co se za celý týden naučily, převzaly si taneční certifikáty, ceny za recesiádu a zahrály si netradiční živé pexeso.


Soustředění jsme strávili společně s TS Quick Dance. Některé aktivity probíhaly společně s nimi a některé samostatně. Soustředění se všem líbilo, atmosféra byla přátelská a všichni už se těšíme na příští prázdniny.

Bohatou fotogalerii naleznete na: www.tktlucna.cz

Marie Zemanová

foto: Radovan Osoba

Žádné komentáře: