čtvrtek 2. ledna 2020

Školní florbalové úspěchy

Není mnoho sportů, ve kterých bychom mohli porovnat své síly s ostatními základními školami. Pravidelně se ale účastníme meziškolních turnajů ve florbalu. I letos jsme postavili 3 týmy – dívky (8. + 9. třída) a hochy (6. + 7. třída, 8. + 9. třída).

Mladší kluci sehráli okresní kolo dne 5. listopadu 2019 na Základní škole v Horní Bříze. Na tomto turnaji skončili těsně pod stupni vítězů na krásném 4. místě.


Z důvodu velkého počtu přihlášených družstev se starší hoši museli do okresního kola probojovat přes kolo okrskové. Tohoto turnaje se účastnilo 11 týmů a naši borci vybojovali zlato. Okresní kolo se konalo v Kožlanech 19. listopadu. Po napínavých soubojích nakonec skončili třetí a přivezli si bronzové medaile.


Nejdále postoupily dívky. Okresní kolo v Horní Bříze zvládly na výbornou a zajistily si postup do krajského kola. To se konalo 29. listopadu v hale Lokomotiva Plzeň. I zde potvrdily svoji formu a ve velké konkurenci obsadily 3. místo.


Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem žákyním a žákům, kteří naši školu tak úspěšně reprezentovali, a nesmím zapomenout poděkovat trenérům florbalu TJ Tlučná, kteří se obětavě několikrát týdně dětem věnují.

Markéta Kunstová

Žádné komentáře: